Norge og EU – fortid, nåtid og fremtid

"Norge og EU – fortid, nåtid og fremtid" med Dr. Jochen Bittner, Die Zeit, Dr. Haakon Andreas Ikonomou, Aarhus Universitet og Prof. Mads Andenæs, Universitetet i Oslo. Foredragene og arrangementet er et samarbeid mellom Norsk-Tysk selskap og Institutt for privatrett ved Det juridiske Fakultet, Universitetet i Oslo.

Program:

18.00-18.10 Velkomst ved styreformannen i Norsk-Tysk Selskap

18.10-18.40 Foredrag „Norge og EU – Discurses of Distance“, Dr. Haakon Andreas Ikonomou

18.40-19.20 Foredrag „Europa i dag og Brexit, Dr. Jochen Bittner

19.20-19.40 „Comments“, Prof. Andenæs

19.40-20.00 Diskusjon

20.00-21.00 Mottakelse

Dr. Jochen Bittner er en tysk politisk redaktør i ukeavisen Die Zeit og gjesteskribent i The International New York Times. I 2010 ble hans bok So nicht, Europa utgitt.

Dr. Haakon Andreas Ikonomou er en norsk postdoktor ved Aarhus Universitet, direktør av CEMES Research Group - Rethinking European Integration ved Københavns Universitet og redaktør av The Invention of International Bureaucracy-blogs. Dr. Ikonomou tok sin doktorgrad ved Europäischen Hochschulinstitut (EUI) i Florenz. Sin doktoravhandling bærer tittelen Europeans Norwegian Diplomats and the Enlargement of the European Community, 1960-1972. Sin siste publikasjon har tittelen European Enlargement Across Rounds and Beyond Borders (Routledge, 2017).

Mads Andenæs er professor ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo. Blant annet var han direktør ved British Institute of International and Comparative Law og direktør ved Centre of European Law at King’s College, University of London. Han er Visiting Research Fellow ved Institute of European and Comparative Law, University of Oxford og Senior Research Fellow ved Institute of Advanced Legal Studies, School of Advanced Studies, University of London. Professor Andenæs har utgitt et stort antall vitenskapelige publikasjoner. Frem til 2015 var Prof. Andenæs United Nations Special Rapporteur on Arbitrary Detention og Chair of the United Nations Working Group on Arbitrary Detention.

På grunn av et begrenset antall plasser ber vi deg om påmelding innen 1. oktober.

Etter foredraget blir det enkel servering.

Publisert 28. sep. 2017 10:33 - Sist endret 28. sep. 2017 10:33