Dorina Damsa

Bilde av Dorina Damsa
English version of this page
Telefon +47-22850134
Rom 751
Brukernavn
Besøksadresse St. Olavs plass 5 Domus Nova 0130 OSLO
Postadresse Postboks 6706 St. Olavs plass 0130 OSLO

Faglige interesser

Dorina har en bred interesse for faglige tema som ulikhet, fattigdom og ekskludering, spesielt i skjæringspunktet mellom kjønn, klasse og etnisitet. Hun er i dag en del av EPTrans, et internasjonalt forskningsprosjekt som studerer rumenske og rom-fangers overgang tilbake til samfunnet, både i Norge og Romania. Dorina har jobbet som forsker ved Norsk institutt for menneskerettigheter, samt i et prosjekt i regi av Røde Kors og Kirkens Bymisjon for å tilby akuttovernatting for hjemløse, udokumenterte, migranter.

Bakgrunn

Dorina har en M. Phil. i teori og praksis av menneskerettighetene fra Norsk senter for menneskerettigheter ved det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Hennes avhandling utforsket forståelsen av menneskelig verdighet hos hjemløse, romkvinner, i Oslo, gjennom fortellinger. Hun har jobbet som lærerassistent ved Norsk senter for menneskerettigheter og som vitenskapelig assistent ved det pedagogiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Samarbeid

Dorina er et aktivt medlem av FEANTSA, en europeisk ikke-statlig organisasjon for å forebygge og lindre fattigdom og sosial eksklusjon av mennesker truet av, eller bosatt i, hjemløshet.

 

Publikasjoner

Se alle arbeider i Cristin

  • Damsa, Dorina & Ugelvik, Thomas (2017). A Difference that Makes a Difference – Researcher Effects in an All-Foreign Prison. Europris newsletter.
  • Ugelvik, Thomas & Damsa, Dorina (2017). A difference that makes a difference? Reflexivity and researcher effects in an all-foreign prison.
  • Ugelvik, Thomas & Damsa, Dorina (2017). Pains of imprisonment revisited: Perspectives from a Norwegian crimmigration prison.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 7. juni 2017 11:06 - Sist endret 7. juni 2017 11:06