Publisert 25. okt. 2016 15:08

Kjersti Lohne forsker på internasjonale domstoler, og ville se hva som foregår i den militære domstolen på Guantanamo. Det viste seg å ikke være like enkelt.

Publisert 17. okt. 2016 11:20

Næringslivet ivaretar ikke menneskerettigheter godt nok. Det viser den første vitenskapelige oversikten over de internasjonale standardene for næringslivet.

Pc
Publisert 14. sep. 2016 11:11

Jakten på digitale bevis skaper nye rettslige utfordringer. Dagens praksis med innhenting av digitale bevis kan gripe inn i privatlivet ditt, og være i strid med grunnloven.

Vannfall i Afrika.
Publisert 4. mai 2016 09:07

Forskningsresultater om retten til vann som menneskerettighet er viktig for stadig flere mennesker på jorda. I Kenya, Malawi, Sør Afrika og Zimbabwe mangler fortsatt mange innbyggere både tilgang til vann som er nødvendig for livsopphold, og informasjon om hvilke rettigheter de har på dette feltet.

Publisert 15. feb. 2016 13:30

Barn i Norge møter daglig på utfordringer når deres juridiske kjønn ikke stemmer overens med egen kjønnsidentitet. I Norge har ikke barna lov til å skifte kjønn før de er 18 år. Nå har det kommet et nytt lovforslag.

Publisert 4. feb. 2016 10:10

Det norske samfunnets syn på kjønn og kjønnsroller har endret seg mye siden verdens første person skiftet kjønn på 1930-tallet. Hvordan folk får lov til å skifte juridisk kjønn har imidlertid vært nærmest uendret.