Reisebrev fra det tiende Svinørsymposium

Fra 29. til 31. august var Senter for europarett samlet på den vakre øya Svinør i Lindesnes kommune. Seminaret er en årlig markering som sparker i gang det akademiske året ved senteret. Årets symposium er det tiende i rekken, alle avholdt i senterleder Finn Arnesens sommerhus.

Nytt av året var at den påtroppende instituttlederen også tok seg tid til å være med på turen, og vi håper at dette kan bli en tradisjon.

Foto: Vakre Svinør i Lindesnes kommune

Programmet var spekket med sosialt og faglig innhold. Senterets vitenskapelige assistenter presenterte tema for sine avhandlinger og fikk gode kommentarer og innspill for det videre arbeidet. Ola Mestad holdt et levende foredrag om norsk kaperfart og dens betydning for den moderne folkeretten. Finn Arnesen foredro om utviklingslinjene i EU-domstolens tolkning av sekundærlovgivning, og Tarjei Bekkedal fikk oss til å reflektere rundt hva som kjennetegner gode subsumpsjoner og hvordan dette kan læres videre til nye studenter.

Oppholdet bød på flere kulinariske høydepunkter. Selvfisket og kortreist er stikkordene, og vi fikk servert både fiskesuppe, reker og krabber fanget av Finn selv. De vitenskapelige assistentene sørget for lunsj på oppholdets siste dag. Fersk makrell, tatt på brygga kvelden i forveien.

Fisker Arnesen koker fangsten

Været kunne vært bedre, men på den annen side kunne det også vært betydelig verre. Noen av oss badet, andre avsto, men alle hygget seg i upåklagelig selskap.

Fra venstre: Hanna Furuseth, Sveinung Aas, Kari Anne Haugli, Marie Natland Wabakken, Tarjei Bekkedal, Finn Arnesen og Inger Hamre. Fotograf: Ola Mestad

Alle var enige om at det var verdt de totalt 11 strake timene på toget.

Vi takker Finn for mesterlig vertskap og ber alle om å holde kalenderen åpen for neste års symposium.

Emneord: Svinør Av Marie Natland Wabakken
Publisert 12. sep. 2017 16:15 - Sist endret 16. nov. 2017 11:07