Aktuelle saker

• sanner-og-ottersen-nett Skal gjera det juridiske språket forståeleg 22. aug. 2016 16:02

Jusstudentar skal få opplæring i å skriva eit godt og klart språk. Det blir resultatet av ei gåvepakke på 30 millionar frå Kommunal- og moderniseringsdepartementet til Det juridiske fakultetet ved UiO.

• co2-colourbox3825613-507 Jussen kan bidra til økt karbonfangst 28. jun. 2016 10:41

I det nye Norwegian CCS Research Centre (NCCS) skal Nordisk institutt for sjørett lede forskningen på hvilke juridiske virkemidler som kan tilrettelegge for at industrien tar CSS-teknologien i bruk. CO 2 -fangst, -transport og -lagring (CCS) er en teknologi som kan gi sterk reduksjon i utslipp fra fossilt brensel.

• anne-hellum-507-olasaeter Anne Hellum og juss: Ser loven i sammenheng med livet 27. jun. 2016 09:58

En høstdag i 1973 inviterte Juridisk klubb jusstudentene på fest. I invitasjonen ble det lovet servering av øl og vin. I tillegg skulle det konsumeres kvinner og snacks. Da våknet Anne Hellum.

• Fra jusstudent til ideskaper 16. jun. 2016 11:15

Anna Marina Moland har tatt sitt første steg mot å bli en gründer. UiO mener den tidligere jusstudenten har en idé med forretningspotensial, og har hjulpet henne med å søke pengestøtte fra Forskningsrådet.