print logo

Aktuelle saker

• festsalen Velkomstmøte for nye jusstudentar 11. aug. 2014 11:00

På velkomstmøtet vil du få informasjon om studiestart, masterstudiet i rettsvitenskap og fadderveka. Møtet finn stad i Gamle Festsal i Domus Academica / Urbygningen.

• velkommen Velkomstseremoni 11. aug. 2014 15:00

Universitetet ønsker deg som er ny student velkommen med en høytidelig markering av studiestart.

• Veilederseminar - Selskapsrett 14. aug. 2014 12:00

Veilederseminar for veiledere og studenter. Åpent for alle.

Ved forskergruppeleder Beate Sjåfjell.

• MultiRights Seminar with Gregory Davies 19. aug. 2014 14:15
  • Boklanseringsseminar: Skipsarbeidsloven 21. aug. 2014 15:30

Boken inneholder kommentarer til skipsarbeidsloven av 2013 med tilhørende endringer i skipssikkerhetsloven. Sammen fastsetter de det arbeidsrettslige vernet til sjøs.

• 26nss-forside-507 Det 26. nordiske sjørettsseminaret: Voldgift i shipping og offshore 25. aug. 2014 00:00

Nordisk institutt for sjørett har gleden av å invitere til det 26. Nordiske Sjørettsseminar i Stockholm.

• colourbox4830994 Flourishing while publishing: how to succeed in academia 27. aug. 2014 09:00

How do you succeed as a researcher in academia? This seminar will take a closer look to the challenges that many young academics face, and how to manage these challenges.

• international_criminal_court_logo The Legitimacy and Effectiveness of International Criminal Tribunals Conference 28. aug. 2014 09:00

The establishment of International Criminal Tribunals, and hybrid or internationalized tribunals has been hailed as a great achievement within international law. Legal scholars cite the substantial normative evolution within the field as proof of the value of these institutions. Nevertheless, there is a need for multi-disciplinary evaluation to assess legitimacy and effectiveness of these tribunals.

• basic-course-13 Introductory Course in Human Rights 1. sep. 2014 08:00

The course seeks to provide participants with introductory knowledge of international human rights that will broaden their perspectives and opportunities for integrating human rights principles, standards and approaches into their daily work.

• jstigen_nett Instituttlunsj: Nye utfordringer i straffeprosessen 2. sep. 2014 12:00

Jo Stigen innleder over temaet Nye utfordringer i straffeprosessen før det åpnes for diskusjon og spørsmål. Ulf Stridbeck leder lunsjen.

• grunnloven1814 Constitutional Protection of Human Rights 6. sep. 2014 14:00

Cecilia Bailliet will be one of the speakers at the University of Oslo's Saturday lectures series on the Norwegian Constitution.

• emissions The Legitimate Role(s) of Human Rights Courts in Environmental Disputes 8. sep. 2014 00:00

An international symposium will bring together scholars and human rights judges to discuss how environmental concerns can legitimately be addressed by human rights courts.

• Avslutningskonferanse for IGOV2-prosjektet 8. sep. 2014 00:00

Avslutningskonferanse for IGOV2 prosjektet arrangeres i Gamle Logen 8. og 9. september. Konferansens tittel er ”Governance of the Domain Name System and the Future Internet: Legal, Political and Economic Challenges”.

Program og påmeldingsrutine finner du her.

• IGOV2 Final Symposium 8. sep. 2014 09:00

The final symposium of the IGOV2 project will occur in Oslo, on 8-9 September.

• helen-keller Judge Helen Keller, interviewed by Professor Geir Ulfstein 8. sep. 2014 12:00

International law expert Helen Keller was appointed Judge at the European Court of Human Rights in respect of Switzerland in 2011. Judge Helen Keller was a member of the United Nations Human Rights Committee (2008-2011), a visiting researcher at the ECtHR in Strasbourg (2009) and is a professor of law at Zurich University. She has also been a research fellow at the European Law Research Centre at Havard Law School and at the European University Institute in Florence.

You can refer to previous interviews with leading Judges.