Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Publisert 12. jan. 2017 11:05

Peter Scharff Smith og Nora Sveaass har vært med på utarbeidelsen av en rapport om isolasjonsfengslingens skadevirkninger. Rapporten skal presenters i forbindelse med en ankesak i USAs høyesterett.

Publisert 12. jan. 2017 00:03

Jussprofessor Hans Petter Graver stiller som rektorkandidat ved UiO.Det stadfestar han overfor Uniforum. Han får med seg professor i molekylærbiologi, Inger Sandlie som prorektorkandidat og medisinprofessor Jan Frich som viserektorkandidat.

Publisert 3. jan. 2017 14:20

Stipendiat ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi David Rodriguez Goyes har fått Antonio Nariño’s award for research excellence.

Publisert 25. nov. 2016 08:42

Kunstneren Amelia Beavis-Harrison har latt seg inspirere av Thomas Ugelviks forskning da hun laget performance.

Publisert 23. nov. 2016 10:40

I det tverrfaglige forskningsprosjektet "Nordic Branding" skal fagpersoner fra hele Norden undersøke hvordan idéen om den nordiske samfunnsmodellen ble skapt, og deretter brukt i politikk, juss og i praksis.

illustrasjonsbilde av Tullinløkka, med det nye juridisk fakultet
Publisert 7. nov. 2016 15:35

Byrådet i Oslo har uttalt at de støtter forslaget til nytt fakultetsbygg ved Tullinløkka, og det er utsikter til byggestart rett over nyttår. Dekan Dag Michalsen ser frem til et fakultet med moderne studiefasiliteter.

Dr. Diana Kordon
Publisert 4. nov. 2016 08:59

Prisen for 2016 vert tildelt den argentinske psykiateren, torturmotstandaren og menneskerettsforsvararen Dr. Diana Kordon.

Publisert 17. okt. 2016 14:36

17. oktober besluttet styret ved Det juridiske fakultet å be Universitetsstyret vedta nedleggelse av bachelorprogrammet Demokrati og rettigheter i informasjonssamfunnet.

Publisert 11. okt. 2016 21:17

Har jusstudenter med minoritetsbakgrunn særskilte utfordringer sammenlignet med andre jusstudenter? Fakultetet gjennomførte i fjor en spørreundersøkelse, og rapporten er nå ferdigstilt.

Billete av vinnarane.
Publisert 30. sep. 2016 07:56

Milos Novovic frå Det juridiske fakultetet sørga for dobbeltsiger til UiO i Oslofinalen av Forskar Grand Prix. Samman med finalevinnaren Maren Ranhoff Hov frå Det medisinske fakultet, deltek Milos i finalen laurdag 1. oktober.

Tabassom Fanaian og senterleiar Geir Ulfstein
Publisert 20. mai 2016 14:42

Tabassom Fanaian er den første flyktningen som har fått plass på akademisk praksis ved UiO. Praksisplassen er ved PluriCourts – Senter for forsking om legitimiteten til internasjonale domstolar.

Publisert 18. mai 2016 22:18

Innen utgangen av mai vil fakultetets studenter og ansatte bidra til et mer miljøvennlig universitet: da vil kildesortering være innført i bygningene i sentrum.

Publisert 21. apr. 2016 08:36

Kriminologi og Rettsvitenskap (jusstudiet) er blant de fem mest populære fagene ved UiO, viser tall fra Samordna opptak. Fristen for å søke studieplass til høsten gikk ut 15. april.

Publisert 7. mars 2016 16:42

Giuditta Cordero-Moss er den eneste representanten for rettsvitenskapen blant de i alt 33 nye medlemmene av Vitenskapsakademiet.

Publisert 7. mars 2016 14:43

Jus-dekan Dag Michalsen håper på en fornuftig politisk løsning på vilkårene for det statlige tilskuddet til Juss-Buss.

Ifølge Juss-Buss innebærer vilkårene en begrensning i anledningen til å drive rettspolitisk arbeid.

Publisert 26. jan. 2016 08:00

Det juridiske fakultet følger etter samfunnsviterne i "På flukt"-serien, og bidrar med å belyse de rettslige aspektene ved flyktningekrisen.

Publisert 4. jan. 2016 08:59

Med nyåret kom nytt dekanat ved Det juridiske fakultet. Dekan Dag Michalsen skal styre fakultetet sammen med prodekanene Alf Petter Høgberg og Erling Hjelmeng de neste fire årene.

Publisert 22. des. 2015 08:00

I intervju med Uniforum seier avtroppande dekan Hans Petter Graver seg nøgd med Det juridiske fakultetet, slik det står fram når han no sluttar.

Publisert 2. nov. 2015 10:37

Et fagmiljø ledet av professor Beate Sjåfjell har fått toppkarakterer i evalueringen av sin søknad om EU-finansiering fra Horisont 2020-programmet.

Publisert 29. okt. 2015 10:39

Styret ved Det juridiske fakultet i Oslo vedtok for kort tid siden at masterstudiet i rettsvitenskap fortsatt skal ha et sammenhengende 5-årig studieløp.

Publisert 24. sep. 2015 09:03

Forskningsrådets formidlingspris for 2015 går til forsker Anine Kierulf ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Bilde av Marte Eidsand Kjørven foran bilde av en hatt
Publisert 23. sep. 2015 09:17

Konkurrentene måtte til slutt ta av seg hatten og gratulere Marte Eidsand Kjørven med seieren i Oslofinalen av Forsker Grand Prix.

Eidsand Kjørven tok hjem seieren med presentasjonen av sin forskning på bankansattes mange hatter, der de fungerer både som meglere, selgere og rådgivere ovenfor kundene.

Publisert 17. aug. 2015 15:30

DUO er UiOs vitenarkiv, og ligger åpent tilgjengelig på internett. Etter en feil i UiOs kildekode, har fødselsnummeret til 959 tidligere masterstudenter blitt liggende åpent tilgjengelig.

Nesten halvparten av de berørte er tidligere masterstudenter på jusstudiet.

Publisert 17. juli 2015 15:56

Jusstudiet i Oslo er blant de mest populære blant søkerne, og ved årets opptak ligger listen høyere enn i fjor for de som ønsket å starte på studiet.

Publisert 29. juni 2015 10:55

Ph.d.-kandidat Eirik Bjørge er tildelt H.M. Kongens gullmedalje for avhandlinga si om dynamisk tolking av traktatar.