illustrasjonsbilde av Tullinløkka, med det nye juridisk fakultet
Publisert 7. nov. 2016 15:35

Byrådet i Oslo har uttalt at de støtter forslaget til nytt fakultetsbygg ved Tullinløkka, og det er utsikter til byggestart rett over nyttår. Dekan Dag Michalsen ser frem til et fakultet med moderne studiefasiliteter.

Dr. Diana Kordon
Publisert 4. nov. 2016 08:59

Prisen for 2016 vert tildelt den argentinske psykiateren, torturmotstandaren og menneskerettsforsvararen Dr. Diana Kordon.

Publisert 17. okt. 2016 14:36

17. oktober besluttet styret ved Det juridiske fakultet å be Universitetsstyret vedta nedleggelse av bachelorprogrammet Demokrati og rettigheter i informasjonssamfunnet.

Publisert 11. okt. 2016 21:17

Har jusstudenter med minoritetsbakgrunn særskilte utfordringer sammenlignet med andre jusstudenter? Fakultetet gjennomførte i fjor en spørreundersøkelse, og rapporten er nå ferdigstilt.

Billete av vinnarane.
Publisert 30. sep. 2016 07:56

Milos Novovic frå Det juridiske fakultetet sørga for dobbeltsiger til UiO i Oslofinalen av Forskar Grand Prix. Samman med finalevinnaren Maren Ranhoff Hov frå Det medisinske fakultet, deltek Milos i finalen laurdag 1. oktober.

Tabassom Fanaian og senterleiar Geir Ulfstein
Publisert 20. mai 2016 14:42

Tabassom Fanaian er den første flyktningen som har fått plass på akademisk praksis ved UiO. Praksisplassen er ved PluriCourts – Senter for forsking om legitimiteten til internasjonale domstolar.

Publisert 18. mai 2016 22:18

Innen utgangen av mai vil fakultetets studenter og ansatte bidra til et mer miljøvennlig universitet: da vil kildesortering være innført i bygningene i sentrum.

Publisert 21. apr. 2016 08:36

Kriminologi og Rettsvitenskap (jusstudiet) er blant de fem mest populære fagene ved UiO, viser tall fra Samordna opptak. Fristen for å søke studieplass til høsten gikk ut 15. april.

Publisert 7. mars 2016 16:42

Giuditta Cordero-Moss er den eneste representanten for rettsvitenskapen blant de i alt 33 nye medlemmene av Vitenskapsakademiet.

Publisert 7. mars 2016 14:43

Jus-dekan Dag Michalsen håper på en fornuftig politisk løsning på vilkårene for det statlige tilskuddet til Juss-Buss.

Ifølge Juss-Buss innebærer vilkårene en begrensning i anledningen til å drive rettspolitisk arbeid.

Publisert 26. jan. 2016 08:00

Det juridiske fakultet følger etter samfunnsviterne i "På flukt"-serien, og bidrar med å belyse de rettslige aspektene ved flyktningekrisen.

Publisert 4. jan. 2016 08:59

Med nyåret kom nytt dekanat ved Det juridiske fakultet. Dekan Dag Michalsen skal styre fakultetet sammen med prodekanene Alf Petter Høgberg og Erling Hjelmeng de neste fire årene.