Jenteprisen 2017 til JURK

På FNs internasjonale jentedag 11. oktober mottok Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) årets Jentepris fra Plan Norge.

Hjelper de som har minst

— Årets vinner hjelper de som har minst. Vinneren har bistått 50.000 kvinner som har stått på bar bakke, kvinner som ikke hadde fått hjelp på annet vis. Vinneren har nådd ut til enormt mange og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år, sier juryleder Knut Storberget i en pressemelding.

Stolt av JURK

– Vi er stolte av dere, og synes det er umåtelig gledelig at dere mottar denne anerkjennelsen, var studiedekan Erling Hjelmengs melding til JURK da han gratulerte med prisen.

Resultat av et forskningsprosjekt

JURK ble startet i 1974 av kvinnelige jurister og studenter i kvinnesaksgruppa ved det juridiske fakultet i Oslo som organisasjonen «Fri rettshjelp for kvinner». Oppstarten var et resultat av et forskningsprosjekt som avdekket at kvinner hadde en utbredt mangel på kunnskap om sine rettigheter.  I 1978 ble navnet på organisasjonen endret til Juridisk rådgivning for kvinner – JURK – fordi det gamle navnet lett kunne forveksles med Kontoret for Fri Rettshjelp.

Publisert 12. okt. 2017 08:04 - Sist endret 12. okt. 2017 08:09