Aktuelle saker

• ytringsfrihet-tyrkia Tyrkiske myndigheter begrenser medienes frihet - ytringsfrihet til tross? 19. apr. 2018 13:47

- "Citizen journalism" - folks usensurerte aktiviteter i sosiale media, er med på å redde mediemangfoldet i dagens Tyrkia. Dette sier Gürkan Özturan, en tyrkisk redaktør med mangeårig digital praksis fra hjemlandet.

• signering_kina_web Styrker samarbeidet på juss mellom Norge og Kina 13. apr. 2018 11:09

En samarbeidsavtale mellom juridisk fakultet på UiO og Fudan University Law School ble undertegnet i Shanghai i dag. Formålet med avtalen er å fremme akademiske samarbeid, blant annet gjennom studentutveksling og felles forskning.

• brennpunkt-midtosten Blikk på Midtøsten – med byene som prisme 4. apr. 2018 12:45

-Midtøstens dramatiske historie har i stor grad handlet om kontrollen over og forbindelsene mellom de klassiske byene i regionen, deriblant Jerusalem, Bagdad, Mekka, og Kairo. Byene er brennpunkter i det større regionale bildet - liksom Midtøsten selv er et brennpunkt internasjonalt.

• maja-janmyr-lowres SMR-professor tildelt pris for artikkel om flyktningers status og rettsvern 16. mars 2018 09:59

SMR-professor Maja Janmyr er tildelt årets Chr. Michelsen-pris for fremragende utviklingsforskning. Prisen får hun for sin artikkel No country of asylum: ‘Legitimizing’ Lebanon’s rejection of the 1951 Refugee Convention, i det anerkjente Oxford-tidsskriftet International Journal of Refugee Law