Aktuelle saker

• police-beijing Nytt politisamarbeid under oppseiling i Kina: SMR deler erfaringer om norske avhørsmetoder 10. apr. 2017 09:42

-SMR har arbeidet i Kina i 20 år og den siste tiden har vi merket stor interesse for å lære mer om alternative avhørsmetoder i Kina, sier Elisabeth Bjørnstøl, ansvarlig for SMRs rettstat- og rettsikkerhetsprosjekter i Kina.

• samtale-munk - Et mangeårig norsk-kinesisk samarbeid 5. apr. 2017 16:16

Minoriteter, deres generelle situasjon og deres rettigheter. Dette er stikkord for samarbeidet mellom SMR og Det juridiske fakultetet ved universitetet i Yunnan-provinsen. Et konkret orientert norsk-kinesisk forsknings-og undervisningssamarbeid som har pågått i en årrekke – skiftende politiske konjunkturer til tross.

• rachlew-sak SMR underviser kinesisk politi 23. mars 2017 16:33

Uken før påske besøker Elisabeth Bjørnstøl og Asbjørn Rachlew fra SMR provinsen Yunnan i vest-Kina for å undervise politiet i provinshovedstaden Kunming. Avhørsekspert Asbjørn Rachlew skal introdusere norske intervjubaserte etterforsknings- og avhørsmetoder som skal forebygge og hindre justisfeil (K.R.E.A.T.I.V).

• asbjorn_ivar_bandung SMR-forsker i NRK-dokumentar 14. mars 2017 09:55

Asbjørn Rachlew, avhørsekspert og gjesteforsker ved Norsk senter for menneskerettigheter har en sentral rolle i NRK Brennpunkts dokumentar Avhøret. Dokumentaren tar for seg hvordan feil i avhør kan forspille etterforskningen av en kriminalsak. Se dokumentaren.