Aktuelle saker

• sofieah_nett To SMR-forskere innvalgt i Akademiet for yngre forskere 20. okt. 2017 10:44

SMR-stipendiat Sofie Høgestøl, og Maja Janmyr, som tiltrer i professorstilling ved SMR frra årsskiftet, er innvotert som nye medlemmer av Akademiet for yngre forskere.

• mrforum-valg Se MRforum: "Hva kan vi forvente?" strømmet her! 26. sep. 2017 08:00

Se MRforum Hvilken menneskerettighetspolitikk - hjemme og ute - forventer vi av den nye regjeringen? strømmingsartikkel i Morgenbladets portal

I forrige uke holdt SMR igjen MRforum i en fullsatt Professorbolig, med en god debatt og et engasjert publikum. Her kan du få med deg noen av hovedpunktene.

• tgh-mooc Mass Migration and Human Rights – Legal and ethical dilemmas 6. sep. 2017 14:38

Et kurs for alle, på Masternivå , et kurs som er gratis, web-basert og kan gjennomføres i sin helhet via PC, et kurs som tar maks to timer per uke, i fire uker, høyaktuelt tema: Massemigrasjon og menneskerettigheter: Juridiske og etiske dilemmaer, verdens ledende eksperter fra ulike fag med korte forelesninger, i alt 40 tekst- og videosteps, alt foregår på engelsk

• Who's contributing to the NCHR MOOC? 6. sep. 2017 14:28

An alphabetical list of academic contributors to the NCHR MOOC

Mass Migration and Human Rights – Legal and ethical dilemmas:

Arrangementer

• maple-560x374 Seminar: Reflections on the Northern Sea Route 8. nov. 2017 15:00

For decades, the Northern Sea Route has been one of the most contentious legal and political issues in U.S.—Soviet/Russian Arctic relations. These issues are becoming more acute as the ice is decreasing and the route is becoming more accessible. William E. Butler, John Edward Fowler Distinguished Professor of Law, will reflect on issues related to the current legal regime.

• ishtar-gozaydin-200 UiOs menneskerettighetspris 2017 13. nov. 2017 18:00

Årets pris tildeles den tyrkiske akademikeren, samfunnsdebattanten og menneskerettighetsforkjemperen professor Ishtar Gözaydin.

• Torkel Opsahl minneforelesning 2017: Jan Helgesen: Human Rights Defenders 16. nov. 2017 15:15

The 1998 UN Declaration on Human Rights Defenders - and present challenges two decades after the adoption.

• cropped-ls_logo_webbanner_05-2 Lucy Smiths barnerettighetsdag 22. nov. 2017 10:00

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

• domus-media Kurs: Straffbar deltakelse i terroristorganisasjon og væpnet konflikt i utlandet 24. nov. 2017 08:30

Den siste tiden er det blitt omtalt flere saker knyttet til deltakelse i terrororganisasjoner, og det er grunn til å tro at det vil komme flere straffesaker i fremtiden. Delta på et spennende kurs i straffelovens terrorbestemmelser og forholdet til humanitær rett og humanitær bistand.

Påmelding - frist 1. november.