Kommende arrangementer

Tid og sted: 8. nov. 2017 15:00 - 16:30, Domus Media, Kjerka

For decades, the Northern Sea Route has been one of the most contentious legal and political issues in U.S.—Soviet/Russian Arctic relations. These issues are becoming more acute as the ice is decreasing and the route is becoming more accessible. William E. Butler, John Edward Fowler Distinguished Professor of Law, will reflect on issues related to the current legal regime.

Bilde av Ishtar Gözaydin
Tid og sted: 13. nov. 2017 18:00 - 19:00, Gamle festsal

Årets pris tildeles den tyrkiske akademikeren, samfunnsdebattanten og menneskerettighetsforkjemperen professor Ishtar Gözaydin.

Tid og sted: 16. nov. 2017 15:15 - 16:45, Professorboligen, Karl Johans gate 47

The 1998 UN Declaration on Human Rights Defenders - and present challenges two decades after the adoption.

Tid og sted: 22. nov. 2017 10:00 - 14:30, Gamle Festsal, Domus Academica, Karl Johans gt. 47, Oslo

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

Tid og sted: 24. nov. 2017 08:30 - 16:00, Det juridiske fakultet, Institutt for privat rett, Domus Media, Kjerka, Karl Johans gate 47

Den siste tiden er det blitt omtalt flere saker knyttet til deltakelse i terrororganisasjoner, og det er grunn til å tro at det vil komme flere straffesaker i fremtiden. Delta på et spennende kurs i straffelovens terrorbestemmelser og forholdet til humanitær rett og humanitær bistand.

Påmelding - frist 1. november.