Tidligere

Tid og sted: 24. mai 2018 12:00 - 13:30, SMR, Cort Adelers gate 30, meeting room in the canteen first level

Seminar with talk by Herman Duarte. This seminar is organised by the Norwegian Centre for Human Rights in cooperation with Norwegian Latin America Research Network (NorLARNet).

Tid og sted: 14. mai 2018 09:00 - 15. mai 2018 17:00, Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110

Denne omskrivningen av statsmakt har i løpet av de seneste årene utviklet seg til å etablere en helt grunnleggende trussel mot menneskerettigheter, særlig ytringsfriheten. SMR arrangerer todagers konferanse på Nasjonalbiblioteket blant annet i forbindelse med at Jan E. Helgesen fratrer ved oppnådd aldersgrense. Program

Påmelding

Tid og sted: 2. mai 2018 11:30 - 12:30, Seminarrom Asbjørn Eide, Cort Adelers gate 30

Rhona Smith Professor of International Human Rights and Head of the Law School at New Castle University is visiting the NCHR this week. She will hold a lunch presentation about her role as Special Rapporteur on Cambodia and will touch upon issues concerning the mandate of UN special rapporteurs, her experiences with the role and the human rights situation in Cambodia.

Tid og sted: 26. apr. 2018 09:00 - 14:00, Nye Auditorium 13, Domus Medica, Gaustad

CAN A HUMAN RIGHTS BASED APPROACH ACCELERATE REDUCTION OF UNDERNUTRITION AND OBESITY?

The seminar is open to everybody and free of charge, but registration was required for lunch order. Registration is now closed, but you are welcome to join the seminar without lunch.

Tid og sted: 13. apr. 2018 12:15 - 14:00, Eilert Sundts hus, Aud. 2

Midtøstens dramatiske historie har i stor grad dreid seg om kontrollen over og forbindelsene mellom de klassiske byene i regionen: Jerusalem, Bagdad, Mekka, Kairo og andre. Byene er brennpunkter i det større regionale bildet - liksom Midtøsten selv er et brennpunkt internasjonalt.

Tid og sted: 11. apr. 2018 12:00 - 13:30, Seminarrom Asbjørn Eide, Cort Adelers gate 30

Gürkan Özturan, an academic, activist and executive manager of rights-focused independent citizen journalism platform dokuz8news, will be giving an outline of media in Turkey with a touch upon historical context, early days of critical media, modernization of press and development of citizen journalism for social progress in this lunch seminar.

Tid og sted: 31. jan. 2018 12:00 - 13:30, Professorboligen, Det juridiske fakultet

Boken som utgis på Gyldendal Juridisk har en bred, tverrfaglig tilnærming til fremmedkrigerfenomenet. Den gir et substansielt bidrag til den pågående debatten om fremmedkrigere og terrorisme i de skandinaviske landene. Redaktører: Anna Andersson, Sofie A.E. Høgestøl, Anne Christine Lie

Tid og sted: 22. jan. 2018 12:00 - 13:30, Professorboligen, Det juridiske fakultet, Karl Johans gate 47

Norsk senter for menneskerettigheter, UiO, Jan Helgesen inviterer til MRforum. Denne gangen arrangert i samarbeid med fagdirektør Anine Kierulf, Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter.