Åpne arrangementer våren 2015

Tidligere

Tid og sted: 1. juni 2015 12:00 - 17:30, Universitetets aula og Gamle festsal UiO

Tater-/romaniutvalget ved utvalgsleder Knut Vollebæk overleverer sin rapport (NOU) til regjeringen ved statsråd Jan Tore Sanner mandag 1. juni 2015 under et arrangement kl. 12.00 - 14.00 i Universitetets aula i Oslo sentrum (inngang fra Universitetsplassen, Karl Johans gt. 47).

Utvalget har planlagt flere arrangementer samme dag, blant annet et åpent seminar kl. 15.30 - 17.30 i Gamle festsal, der flere av utvalgets prosjekter om tidligere politikk og situasjonen i dag for taterne/romanifolket blir presentert.

I tillegg blir det et åpent seminar i Litteraturhuset i Oslo sentrum tirsdag 2. juni kl. 10 - 14 med innlegg og paneldebatt om veier videre i lys av utvalgets rapport. Det blir også sammenligning med erfaringer fra politikk overfor andre nasjonale minoriteter i Norge og andre land.

Disse arrangementene er åpne for alle. Dørene åpner ca. 30 min før arrangementene starter. Se vedlagt program for dagene med nærmere informasjon. Det vil være flere tatere/romanifolk blant innlederne på alle arrangementer.

Klikk her for program begge dager

Tid og sted: 19. feb. 2015 13:00 - 13:30, Rørosmuseet

Utvalgsleder Knut Vollebæk informerte om utvalgets arbeid under Rørosmartn 19 februar.  Informasjonsmøtet fant sted i Smelthytta på Røros kl. 13.00, rett før forestillingen RESANDEBLOD som startet kl. 13.30 samme sted. Det var en rekke ulike arrangementer om taternes eller romanifolkets historie og situasjon i dag under Rørosmartn

Vollebæk informerte også om utvalgets arbeid under Grundsetmartn i Eleverum 6. mars kl. 15.30 i samarbeid med Taternes landsforening.

23. mars Kl. 18 - 20  i Haugesund var det informasjonsmøte med Vollebæk om utvalgsarbeidet, i samarbeid med Romanifolkets forening.

25. mars kl. 13 - 16 deltar Vollebæk på seminaret Romanifolkets riksforbund arrangerer sammen med Oslo Byarkiv i anledning lanseringen av den nye boken "Duri drom" om romanifolket/taterne og deres historie i Norge.