SMART Notebook, versjon 11

Bruk av SMART Notebook, spesielt for rom med SMART Board eller SMART Podium. Programmet vil også virke andre steder det er innstalert, men man må da bruke mus for å navigere.

Se også videoveiledninger og innføring i enkel bruk av SMART Board/Podium.

Toppmenyen

Øverst i Smart Notebook finner vi toppmenyen. Her finner du de viktigste verktøyene for å komme i gang.

Første del går på navigasjon, samt legge til og fjerne sider.

Frem

Tilbake

Angre

Gjøre om angring

Sette inn ny side etter gjeldende

Slette gjeldende side

Helt til venstre finner vi tekst og tengeverktøy.

Ved å trykke på pennen får man frem flere valg for dette verktøyet.

Det samme for svamp, som ved å trykkes på gir flere valg for svampstørrelse. Det er også et verktøy for å sette inn tekst. Her kommer det også opp flere valg, som for eksempel skrifttype og størrelse.

Ønsker du å bruke Notebook som en tavle så kan du også gjøre dette. Da velger du bare "Fullskjerm" fra menyen.

Nå blir hele skjermen et felt for å skrive på. Nederst til venstre ligger det en navigasjonsmeny. Ved å trykke på pilene kan du gå frem og tilbake mellom sidene. Når du står på siste side, vil du ved å trykke på høyre pil automatisk få satt inn en blank side. Du kan når som helst gå tilbake til vanlig visning ved å trykke på knappen "Avslutt full skjerm".

Lagring

Det finnes flere formater å lagre i eller eksportere til. Hvis du ønsker å bruke Smart Notebook senere til å gjøre endringer i dokumentet, så lagrer du det som en notebook fil (Gå til "Fil" -> "Lagre som"). Merk at du da kun kan åpne å redigere filen i Smart Notebook. Ønsker du å dele dokumentet med andre, så er den beste løsningen å velge "Fil" -> "Eksporter" -> "PDF". Du vil da kun lagre dokumentet som en PDF som andre kan åpne.

Publisert 13. sep. 2012 11:25 - Sist endret 11. des. 2014 13:38