Aktuelle saker

Publisert 22. okt. 2020 15:19

I dette nyhetsbrevet gleder vi oss over at Universitetet i Bergen har fått millioner til bedre jussutdanning og at vårt fakultet oppretter ny praksisordning for masterstudentene i kriminologi og rettssosiologi! Du kan også lese om studentene som fikk prøve seg på muntlige forhandlinger i en fiktiv diskrimineringsnemnd og en ny artikkel i #SkrivRett. Om du er jusstudent vil vi be deg om å svare på en spørreundersøkelse om du ønsker et digitalt verktøy når du skal lese arverett.

Publisert 9. okt. 2020 08:16

I dette nyhetsbrevet kan du lese om digitalisering av rettssaler, du finner en fersk artikkel i #SkrivRett serien og vi gir deg tips til "jussete" podcaster.  CELL er opptatt av muntlige ferdigheter og prosedyre og er derfor veldig glade for at UiO stilte for første gang i prosedyrekonkurransen Nelson Mandela World Human Rights!

Publisert 24. sep. 2020 16:01

I dette nyhetsbrevet skriver vi blant annet om praksis Jussbuss og JURK, vi gir deg tips til hjemmeeksamen, vi har en ny artikkel i serien #SkrivRett og Gidske Dekker-Olsen og Malcolm Langford har blitt intervjuet i Juristen om internasjonale studenter i koronatiden.

Publisert 3. sep. 2020 14:04

I CELL sitt nyhetsbrev deler vi utvalgte saker om aktiviteter i CELL og andre saker, både interne og eksterne, som er relevante for våre prosjekter. I dette nyhetsbrevet finner du saker om skriftlige ferdigheter og digital undervisning.

Publisert 26. aug. 2020 13:06

Denne sommeren har fem studenter på forvaltningsinformatikk laget introduksjonsvideoer til emnet. Professor Dag Wiese Schartum tok initiativet. CELL – Centre for Experiential Legal Learning støttet prosjektet med finansiering og lisenser til redigeringsprogrammet Camtasia. Sluttproduktet til studentene er imponerende og beviser at studenter er verdifulle ressurser i utvikling av undervisning og læringsressurser ved fakultetet.

Publisert 20. aug. 2020 17:12

Vi er tilbake på jobb og håper alle har hatt en fin sommerferie. Denne høsten skal alle forelesninger være digitale og vi har jobbet med å legge til rette for opplæring av alle undervisere på ulike tekniske nivåer. Videre har våre studentledere jobbet innenfor sine ferdighetspilarer og blant annet deltatt i samfunnsdebatter og formidlet hva som rører seg ved fakultetet for tiden. Her følger et utvalg av våre aktuelle saker.

Bildet kan inneholde: tekst, gul, font.
Publisert 20. aug. 2020 10:45

Sverre Blandhol, professor ved Institutt for offentlig rett, ga i mars ut boken Smarte forhandlinger. Vi har tatt en prat med han om boken. Om hvordan man kan bli en bedre forhandler, og om hvordan erfaringsbasert læring skal gjøre at vi lærer bedre.

Publisert 3. apr. 2020 18:46

Studenthverdagen har brått blitt veldig annerledes. I løpet av et par uker har vi omstilt oss til heldigital undervisning. Samtidig er ikke studielivet fra sofakroken optimalt for de flest av oss.

Publisert 10. nov. 2019 21:10

I nye Domus Juridica legges det opp til at teknikken skal åpne for nye muligheter. Undervisere, foredragsholdere og studenter vil finne flere ting å glede seg over.

Publisert 6. nov. 2019 21:12

Statssekretær Kristoffer Sivertsen besøkte nylig fakultetet for å få innspill til hvilken betydning legal tech har for ny advokatlov. Sivertsen møtte blant annet representanter fra CELL-miljøet.

Publisert 5. nov. 2019 08:35

En robot avslår søknaden din om familiegjenforening, eller forteller deg utfallet av klagen du har anlagt mot banken – før klagen er sendt. Kunstig intelligens er blitt en del av jussen.

Illustrasjonsbilde av et kursrom, laget av arktitekt
Publisert 3. sep. 2019 15:37

Fra og med studiestart 2020 kan vi endelig ta i bruk nye Domus Juridica. Utforming og utstyr i bygget vil gi et stort løft for studentens læringsmiljø, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 8. aug. 2019 22:51

Jus handler om mer enn gjeldende rett. Hvordan kan man for eksempel finne ut om en lov virker slik den er ment? Et nytt valgemne gir deg verktøyene for spørsmålene bortenfor «de lege lata».