Aktuelle saker

Publisert 3. apr. 2020 18:46

Studenthverdagen har brått blitt veldig annerledes. I løpet av et par uker har vi omstilt oss til heldigital undervisning. Samtidig er ikke studielivet fra sofakroken optimalt for de flest av oss.

Publisert 10. nov. 2019 21:10

I nye Domus Juridica legges det opp til at teknikken skal åpne for nye muligheter. Undervisere, foredragsholdere og studenter vil finne flere ting å glede seg over.

Publisert 6. nov. 2019 21:12

Statssekretær Kristoffer Sivertsen besøkte nylig fakultetet for å få innspill til hvilken betydning legal tech har for ny advokatlov. Sivertsen møtte blant annet representanter fra CELL-miljøet.

Publisert 5. nov. 2019 08:35

En robot avslår søknaden din om familiegjenforening, eller forteller deg utfallet av klagen du har anlagt mot banken – før klagen er sendt. Kunstig intelligens er blitt en del av jussen.

Illustrasjonsbilde av et kursrom, laget av arktitekt
Publisert 3. sep. 2019 15:37

Fra og med studiestart 2020 kan vi endelig ta i bruk nye Domus Juridica. Utforming og utstyr i bygget vil gi et stort løft for studentens læringsmiljø, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 8. aug. 2019 22:51

Jus handler om mer enn gjeldende rett. Hvordan kan man for eksempel finne ut om en lov virker slik den er ment? Et nytt valgemne gir deg verktøyene for spørsmålene bortenfor «de lege lata».

Malcolm Langford
Publisert 20. juni 2019 10:21

Langford får prisen for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning.

Publisert 29. mai 2019 12:40

Du har lært å tolke en lov, men kan du lage en lov? Nå kan jusstudenter jobbe med reelle utredninger for oppdragsgivere som NAV og Oslo kommune - i lovlab'en!

Publisert 18. mars 2019 13:24

Dekan Dag Michalsen er både fornøyd og entusiastisk etter første møte i arbeidslivspanelet for master i rettsvitenskap. Panelet skal gi råd om utdanningen og krav til kandidatenes kompetanse og ferdigheter.