Aktuelle saker

Ein mann står og snakkar medan han dirigerer med hendene medan fleire personar står i ring i møtelokalet.
Publisert 12. des. 2019 23:20

– Det er fantastisk! Det seier jussprofessor Malcolm Langford etter at undervisningsmiljøet han leier har fått statusen Senter for framifrå utdanning.

Publisert 10. nov. 2019 21:10

I nye Domus Juridica legges det opp til at teknikken skal åpne for nye muligheter. Undervisere, foredragsholdere og studenter vil finne flere ting å glede seg over.

Publisert 6. nov. 2019 21:12

Statssekretær Kristoffer Sivertsen besøkte nylig fakultetet for å få innspill til hvilken betydning legal tech har for ny advokatlov. Sivertsen møtte blant annet representanter fra CELL-miljøet.

Publisert 6. nov. 2019 19:11

Studentene fikk nylig anledning til å dele sine meninger om eksamensformer og stress i et allmøte i regi av CELL. Mange ble overrasket da det i møtet kom frem hvor mange ulike eksamensformer som var i bruk ellers ved UiO.

Publisert 5. nov. 2019 08:35

En robot avslår søknaden din om familiegjenforening, eller forteller deg utfallet av klagen du har anlagt mot banken – før klagen er sendt. Kunstig intelligens er blitt en del av jussen.

Illustrasjonsbilde av et kursrom, laget av arktitekt
Publisert 3. sep. 2019 15:37

Fra og med studiestart 2020 kan vi endelig ta i bruk nye Domus Juridica. Utforming og utstyr i bygget vil gi et stort løft for studentens læringsmiljø, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 8. aug. 2019 22:51

Jus handler om mer enn gjeldende rett. Hvordan kan man for eksempel finne ut om en lov virker slik den er ment? Et nytt valgemne gir deg verktøyene for spørsmålene bortenfor «de lege lata».

Gruppebilde, medlemmene av CELL teamet jubler
Publisert 26. juni 2019 07:37

Det juridiske fakultet er blant åtte finalister som kan få et Senter for fremragende utdanning. - Et signal om at vi har gjort noen riktige valg, sier dekan Dag Michalsen.

Malcolm Langford
Publisert 20. juni 2019 10:21

Langford får prisen for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning.

Publisert 29. mai 2019 12:40

Du har lært å tolke en lov, men kan du lage en lov? Nå kan jusstudenter jobbe med reelle utredninger for oppdragsgivere som NAV og Oslo kommune - i lovlab'en!

Malcolm Langford med blomster
Publisert 30. apr. 2019 15:54

Fakultetets arbeid med å utvikle studentaktive læringsformer har fått  5 millioner fra Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning .

Publisert 18. mars 2019 13:24

Dekan Dag Michalsen er både fornøyd og entusiastisk etter første møte i arbeidslivspanelet for master i rettsvitenskap. Panelet skal gi råd om utdanningen og krav til kandidatenes kompetanse og ferdigheter.