English version of this page

Webinarserie: Covid-19 og innreiserestriksjoner

Våren 2020 innførte den norske regjeringen restriksjoner på innreise for å begrense smitten av covid-19, med strenge begrensinger i hvem som fikk adgang til å reise inn i Norge ut over dem som allerede var bosatt eller arbeidet her. Det første webinaret i denne serien holdes 19. oktober og har tittelen: Webinar on International Student Mobility

Bildet kan inneholde: stol, møbler, infrastruktur, rom, sammenleggbar stol.

I denne lunsjseminarierekken tar vi for oss spørsmålet om hvilke effekter – ønskede eller uønskede – disse restriksjoner har hatt på forskjellige grupper. Illustrasjonsfoto: Shutterstock, fotograf Steve Heap.

Forskergruppen i migrasjonsrett ved Det juridiske fakultet inviterer til høstens webinarserie om Covid-19 og innreiserestriksjoner. Det første webinaret i denne serien vil fokusere på internasjonal student mobilitet og det holdes på engelsk. Les mer på engelske sider.

Registrer deg under, så sender vi Zoom lenke noen dager før webinaret:

Sign up for webinar 19 October

 

 

Innreisekarantene

Under sommeren 2020 ble det gradvise og kontrollerte oppmykinger, med et antall europeiske og nordiske land som ble erklært «grønne». Regjeringen fjernet kravet om innreisekarantene for områder i EØS/Schengen med en smittesituasjon som tilfredsstiller fastsatte kriterier.

Land som unntas fra krav om innreisekarantene, unntas også fra Utenriksdepartementets reiseråd. Endringer i smitteutviklingen høsten 2020 tvang dog fram nye innstramninger, og alle land som tidligere var «grønne» ble nå «gule». Det er for tiden ikke karanteneplikt for gule land, men regjeringen fraråder fra alle unødvendige reiser til utlandet.

I denne lunsjseminarierekken tar vi for oss spørsmålet om hvilke effekter – ønskede eller uønskede – disse restriksjoner har hatt på forskjellige grupper.

Tre webinarer

I tre webinarer ser vi nærmere på situasjonen for utenlandske arbeidere i Norge, for familier med medlemmer i tredjeland, og for utenlandske studenter som skal ta utdanning i Norge/norske studenter som skal ta utdanning i utlandet.

Mer informasjon og invitasjoner til webinarene kommer. 

Publisert 11. sep. 2020 10:49 - Sist endret 8. okt. 2020 14:19