Styreansvar i praksis

Presentasjon av boken "Styreansvar i praksis".

Ved forfatter, Andrea Dahlum, advokatfullmektig, BAHR.

Åpent for alle. Husk å registrere din deltakelse og vi vil sende deg link til zoom.

Bildet kan inneholde: mennesker, bok, bokstaver

Bokomslag "Styreansvar i praksis". Fagbokforlaget

Seminaret vil bli avholdt digitalt via Zoom grunnet smitterestriksjoner for Covid-19.

Om boken

Å sitte i et styre kan fortone seg som en fulltids jobb, en grei bigeskjeft eller noe en gjør som en vennetjeneste for noen som starter et firma. Men hva slags ansvar tar man på seg når man sitter i et styre? Og hvis noe går galt, hvordan tolker domstolene styreansvaret og tolker de det likt?

De fleste er klar over at et verv som styremedlem innebærer forpliktelser og ansvar, men tanken om at det er en risiko for personlig erstatningsansvar, synes å være fjern for mange. Hvert år kommer imidlertid et økende antall saker om styreansvar til domstolene, og flere har måttet betale store erstatninger for handlinger de har begått som styremedlemmer. Lovteksten gir i seg selv liten veiledning, så hvordan fungerer dette systemet i praksis?

Ved å studere over 400 dommer har Andrea Dahlum kartlagt hvordan Norges domstoler har tolket styreansvaret siden den gjeldende aksjeloven trådte i kraft. Materialet omfatter publiserte og upubliserte dommer, som danner bakgrunnen for en dyptgående analyse av et lite studert område. Bildet som avdekkes er av et sprikende felt der tungt ansvar til tider treffer ulikt. Boken er rikt illustrert gjennom eksempler og grafer.

Mer om boken på Fagbokforlaget.no.

Om forfatteren

Andrea Dahlum har en mastergrad i rettsvitenskap (juss) fra Det juridiske fakultet, UiO, og har også en mastergrad i International Business (M.I.B) fra Hult International Business School, og en mastergrad i rettsvitenskap (LL.M. / Master of Laws) fra University of California, Berkeley. Hun begynte som advokatfullmektig ved DNBs interne advokatkontor og arbeider i dag som advokatfullmektig i advokatfirmaet BAHR.
 

Meld deg på via nettskjema her 

Har du spørsmål vedrørende registrering, ta kontakt med vår administrasjon.

Publisert 17. nov. 2021 12:59 - Sist endret 20. jan. 2022 10:46