Sosial kontroll

av Thomas Ugelvik

Thomas Ugelvik har gjeve ut boka Sosial kontroll ved UniversitetsforlagetDet er lansering av boka på Litteraturhuset 17. januar kl. 19.00 . Les meir om arrangementet her og meir om boka her

"Sosial kontroll er alle tiltakene og ordningene som settes i arbeid for å få folk til å rette seg etter normer for hvordan man bør oppføre seg. Sånn sett er sosial kontroll et svar på spørsmålet om hvordan samfunn i det hele tatt er mulig.

Den sosiale kontrollens virkemidler kan være mer eller mindre inngripende; fra vage hint og påføring av dårlig samvittighet til direkte fysisk tvangsmakt og vold. Kontrollen kan være konstruktiv, velfungerende og skapende, eller undertrykkende og destruktiv. Den kan ha mer eller mindre utilsiktede negative konsekvenser.

Denne boken klargjør begrepet og hjelper leseren med å bli oppmerksom på den sosial kontrollen i ulike former på en slik måte at de legges åpne for analyse. Målet er å legge til rette for presise, konstruktive og kritiske analyser av sosial kontroll i praksis ved hjelp av et hensiktsmessig begrepsapparat."

- Universitetsforlaget

 

Publisert 9. jan. 2019 10:15 - Sist endra 11. apr. 2022 11:23