Vellykket både faglig og sosialt

Leder for fagutvalget er kjempefornøyd med årets faguke på IKRS.

Kari Malene Jørgensen viser fram programmet for årets faguke. Alle arrangementene ble avholdt i Domus Nova. Foto. I.K. Rabe

- Det har gått kjempebra! Mange har kommet og vi har fått kjempegode tilbakemeldinger fra forelesere og studenter. Det virker som de har kosa seg også - og det er veldig viktig, ler Kari Jørgensen, leder for fagutvalget på Bachelor.

Det har vært vellykket både faglig og sosialt, forteller Kari.

- Når begynte dere å jobbe med faguka?

- Det satte jeg i gang allerede i august. Jeg visste på forhånd at det var greit å starte tidlig, da jeg også var med på planleggingen av faguka i fjor. Da satte vi i gang å kontakte ulike relevante organisasjoner og fagpersoner. Programmet ble satt sammen ved at medlemmer i faggruppa kom med ønsker og at vi spurte medstudenter hva de var interessert i.

Årets program har kunnet by på et variert tilbud med innlegg fra ansatte ved IKRS blant annet om Guantánamo og sexkjøpsloven, men også PST, Wayback og Støttesenter mot incest (SMI).

- Mange studenter "utenfra" har også deltatt. forteller Kari. "Vi har hatt dette som et åpent arrangement og vi har blant annet hengt opp plakater på Blindern på SV-fakultetet. Det er jo også mange studenter som tar enkeltemner på IKRS, og det er viktig å ønske de velkommen hit".

Et aktivt fagutvalg

- Hvordan kom du med i fagutvalget?

- Jeg ble med i faggruppa i fjor på mitt første år av kriminologistudiet. Og etter det så synes jeg det var veldig gøy å være med i selve fagutvalget. Jeg hadde veldig lyst til å fortsette der, forteller Kari.

- Hva gjør egentlig fagutvalget på IKRS?

- Vi har et møte hver tredje uke. Men det kommer an på hvor mange møter jeg har i Programrådet der jeg sitter som studentrepresentant. I tillegg kommer det an på hvor mange tilbakemeldinger jeg får av studentene. Vi jobber med å finne ut av hva en kan ta videre til ledelsen her. Vi setter oss da i gruppe og snakker om det. I tillegg så ser vi litt på hva de andre gruppene jobber med. Fagutvalget har 24 medlemmer: vi har faggruppa, reisegruppa og sosialgruppa. Det at vi er så mange gjør det bedre. I år valgte vi å ta inn enda flere enn i fjor. Jeg ønsker å oppfordre alle studentene til å komme med tips om interessante foredragsholdere eller andre aktiviteter de kunne tenke seg. Dersom du ønsker å være med i fagutvalget er det bare å si i fra!

- Hva blir det neste faglige arrangementet

- Det planlegges et fengselsbesøk, i tillegg var det mange vi spurte som ikke hadde tid i løpet av faguka, men som hadde kjempelyst til å komme. Derfor ønsker vi invitere de igjen i løpet av høst-og vårsemesteret, avslutter Kari.

Et godt sted å være student

- Vi er stolte over å ha så engasjerte og motiverte studenter ved IKRS. Det er viktig for alle oss som jobber på IKRS at dette er et godt sted å være student, sier instituttleder, professor Heidi Mork Lomell.

- Jeg ønsker gratulere Kari og alle i fagutvalget med et kjempeflott program, og takke for den viktige jobben de gjør for studiemiljøet her ved IKRS.

Av Ingvild Knævelsrud Rabe, P. J. Ystehede
Publisert 28. okt. 2016 13:56 - Sist endra 22. jan. 2021 13:15