Workshop om digital overvåkning

Der det digitale møter politikken

Postdoktor ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Mareile Kaufmann, forsker på sikkerhetsutfordringene i vårt digitale samfunn. Foto: UiO.

Mobiltelefon-apper, datamaskiner, databaser og internett har blitt en stor del av dagliglivet vårt. Senere års avsløringer om masseovervåkning og økende bevissthet rundt begrensningene ved datasikkerhet gjør det stadig viktigere å diskutere politikken rundt dette. Nettopp dette skal PRIOs seminar «The digital is political, isn't it?” ta for seg.

På seminaret vil postdoktor ved IKRS, Mareile Kaufmann, lede en sesjon om veien videre etter Snowden-avsløringene. Kaufmann er medlem av Nordic Centre of Excellence for Security Technologies and Societal Values, som er medarrangør av seminaret. Hun har i flere år forsket på sikkerhet og det digitale. «Økende spredning og deling av digital informasjon skaper ikke kun nye måter å overvåke, telle, koble sammen informasjon på - og såkalt «profiling» av mennesker. Digital overvåkning er også politisk. På seminaret vil vi utforske hvordan og på hvilken måte den er det», forteller Kaufmann.

Se mer om konferansen, Call for Papers og påmelding på PRIOs nettsider.

Av Ingvild Knævelsrud Rabe
Publisert 29. sep. 2016 13:47 - Sist endra 29. sep. 2016 13:52