CHOICE-pris til grønn kriminologisk forskning

Professor ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Ragnhild Sollund, er redaktør for antologien Green Harms and Crimes: Critical Criminology in a Changing World som har blitt kåret av CHOICE til en av 2016s beste akademiske tekster.

Antologien tar for seg skade og kriminalitet mot miljøet, mot mennesker og ikke-menneskelige ofre. Foto: Palgrave Macmillan.

Boken ble valgt som en av CHOICE 'Outstanding Academic Titles' for 2016.

CHOICE er en publiseringsavdeling ved Association of College & Research Libraries (ACRL), en del av American Library Association. Listen er basert på titler som ble vurdert av CHOICE året før. Rundt 7000 titler blir årlig vurdert og kun ti prosent av disse når opp. Redaktørene som avgjør hvilke akademiske titler som inkluderes på listen baserer seg på kriterier som; utmerket presentasjon, originalitet, betydning for feltet og verdi for studenter. Antologien er et av resultatene av European Group for the Study of Deviance and Social Controls konferanse i 2013, som ble arrangert av Sollund og avholdt på Institutt for kriminologi og rettssosiologi.

«Dette ser jeg som en stor anerkjennelse, både av den betydning boken har for kritisk og grønn kriminologi, av disse feltene i seg selv og av mitt arbeid som redaktør for antologien», sier Sollund.

«De forskjellige bidragene i boken er skrevet av både forskere med lang erfaring og unge akademikere, og jeg tror kombinasjonen av empiriske og teoretiske bidrag, samt svært aktuelle temaer kan ha bidratt til den gode vurderingen. Jeg synes særlig denne utmerkelsen er viktig for feltet grønn kriminologi, som er i rask utvikling og får stadig større betydning, og håper at dette gjør at enda flere får øynene opp for dette viktige fagfeltet», avslutter Sollund.

Av Ingvild Knævelsrud Rabe, Per Jørgen Ystehede
Publisert 18. jan. 2017 14:28 - Sist endra 18. jan. 2017 14:40