English version of this page

Nordisk rett i en global kontekst

Konferansen Nordic criminal justice in a global world: practices and promotion of exceptionalism, gikk av stabelen forrige uke, med postdoktor Kjersti Lohne som en av hovedarrangørene. 

Postdoktor Kjersti Lohne er en av drivkreftene bak konferansen. Foto: Cecilie Petersen

Forrige uke arrangerte Kjersti Lohne, i samarbeid med Mikkel Jarle Christensen ved Københavns Universitet og Magnus Hörnqvist ved Stockholms Universitet, konferansen Nordic criminal justice in a global world: practices and promotion of exceptionalism, som ble holdt i København. 

Konferansen var den siste i en rekke av tre nordiske møter om temaet, som er finansiert av "The Joint Committee for Nordic research councils in the Humanities and Social Sciences" (NOS-HS), hvor de internasjonale juristene Immi Tallgren fra Universitetet i Helsinki og Thordis Ingadottir fra Reykjavik Universitet er samarbeidspartnere. 

Tverrfaglig kunnskap

Professor Peter Scharff Smith gir sin presentasjon. Foto: Cecilie Petersen

Institutt for kriminologi og rettssosiologi var sterkt representert gjennom både instituttleder og professor May-Len Skilbrei og professor Peter Scharff Smith sine innlegg på konferansen. 

«Det var utrolig givende å kunne samle eksperter fra alle de nordiske land, og få til en samtale som går på tvers av kriminologi, internasjonal rett og internasjonal politikk. Vi er interessert i å forstå hva den nordiske eksporten av straffekultur består av, og på hvilken måte den anses å være en del av de nordiske lands utenrikspolitiske interesser», forteller Lohne. 

Lohne og hennes nordiske samarbeidspartnere planlegger en bok om tema, og har allerede et bokforslag til review hos et internasjonalt toppforlag.

Publisert 24. jan. 2019 15:37 - Sist endra 21. aug. 2019 09:44