Vitenskap mot diskriminering?

Hvilket rom gir universiteter i dag forskere og studenter til å utfordre makt og bidra til sosial forandring?

Diskriminering og segregering basert på hudfarge: bildet viser inngangen til Apartheid museet i Johannesburg, Sør-Afrika. Foto: Andy Nobes

I anledning Thomas Mathiesens nye selvbiografi inviterer vi til debatt om arbeidet mot - og forskning på - diskriminering. Mathiesen beskriver et langt forskerliv som kritiker av makt og med tro på en vitenskapelig praksis med tydelig politisk engasjement.

Er Mathiesens idé om en «vitenskap unnenfra», hvor akademikere og sivilsamfunn jobber sammen mot sosial urett, fortsatt relevant?

Forskere med erfaring fra faglig og politisk arbeid mot diskriminering er invitert til seminaret:

Ordstyrer er Marte Rua, (stipendiat, Oslo) som for tiden forsker på bruk av isolasjon i fengsel. Aktiv i Skandinavisk isolasjonsnettverk

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Studenter oppfordres til å delta. Velkommen til seminar om forholdet mellom vitenskap og sosial forandring.

Marte Rua, David Rodriguez Goyes og Rune Ellefsen
Emneord: Sosiale bevegelser, Diskriminering, Makt, Forskningsformidling, Forskning, Politisk motstand
Publisert 19. des. 2017 15:04 - Sist endret 23. juli 2018 11:43