Røverdatter

Velkommen til boklansering og film om det å være pårørende til noen som sitter i fengsel.

Sofia Haugans dokumentarfilm skildrer det å være pårørende til en rusavhengig. Foto: Indie film.

Det er ikke alltid bare de som sitter i fengsel som får føle hva straff er for noe. Fengselsstraffen rammer også de pårørende til de som soner.

Institutt for kriminologi og rettssosiologi (IKRS) inviterer til boklansering, filmvisning og samtale om både de som sitter innenfor og utenfor fengselsmurene.

Boklansering

Every year millions of families are affected by the imprisonment of a family member. Photo: OUP.

Kl. 14.30: Prisons, Punishment, and the Family. Towards a New Sociology of Punishment?

Kl. 16:00 Pause med lettere servering

Filmvisning

Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen

Innledning ved Mareile Kaufmann

Kl: 16:15 Filmvising Røverdatter

kl: 17:50 Faglig samtale mellom

• Simen Iskariot Larsen ("Røverhuset"),
  • Tone Monkerud, barneansvarlig, Bredtveit fengsel,
  • Bente C. Grambo (For Fangers Pårørende) og
  • professor Peter Scharff Smith, IKRS.

Merk: Boklanseringen vil være på engelsk mens film og etterfølgende paneldebatt holdes på norsk.

Hjertelig velkommen!

Publisert 11. sep. 2018 11:20 - Sist endret 31. okt. 2018 09:08