Smittestopp og rettsstaten: Erfaringer og forhåpninger

En ny smittesporingsapp - også kalt Smittestopp - skal lanseres 21 desember. Hva må til for å lykkes med den nye appen?

Opptak fra webinaret

Med et fokus på teknologi, juss, aktivisme og etikk tar dette webinaret sikte på å oppsummere erfaringer fra første runde av Smittestopp og ta temperaturen på hva slags forventninger og bekymringer som finnes før relanseringen – og hva som må til for å lykkes. 
Digitale verktøy - såkalte ‘Covid-19 tracing apps’ har blitt ansett som et viktig redskap for å drive effektiv smittesporing globalt. I Norge ble Smittestopp appen lansert med brask og bram i april, for senere å bli erklært ulovlig av Datatilsynet og så aviklet i september. 

Mobiliseringen mot appen har vært omfattende. Tonen og temperaturen i debatten har til tider vært hard og høy, samtidig som den brede konstellasjonen av aktivister, akademikere, teknologer og byårkrater som har engasjert seg også er godt nytt for rettstaten i kontekst av den digitale transformasjonen. 

Med oss for å diskutere Smittestopp har vi: 

Moderator er Kristin Bergtora Sandvik, professor i Rettssosiologi ved Juridisk fakultet og Research professor i humanitære studier ved Fredsforskningsinstituttet PRIO. 

Dette Webinaret er det 8 i rekken som tar for seg rettsstaten og Korona. 

Vi ønsker alle en god jul og takker for oppslutningen.

Pressekontakt: Per Jørgen Ystehede

Publisert 9. des. 2020 20:09 - Sist endra 7. juli 2022 12:25