Publisert 4. des. 2018 08:56

Diagnostisering av en psykisk lidelse kan være inngangsporten til behandling, rett til ytelser og utbetalinger. En diagnose kan også være en hemsko for den som ønsker å gå videre etter en sykdomsperiode, for den som mener at diagnosen er feil, eller når det skal skrives testamente.

Publisert 14. nov. 2018 13:10

På Tjøme blåser vinden sterkt. Ikke bare rundt hytthjørnene i strandsonen, men også i kommunens byggesaksavdeling.

Publisert 21. aug. 2018 09:07

Siden 2016 trenger ingen å gjennomgå sterilisering for å kunne bytte juridisk kjønn. Likevel møter transpersoner stadig strukturer, praksiser og lover som bygger på en tokjønnsmodell – som barn, på skolen, i helsevesenet og når de blir foreldre.

Publisert 1. juni 2018 09:30

Juridisk litteratur er en viktig kilde til kunnskap, men når dommeren i Den internasjonale domstolen avgjør en sak kommer spørsmålet – hvilken vekt kan hun legge på juridisk litteratur som rettskildefaktor?