Foto av elever i klasserom. Elevene sitter vendt mot lærer.
Publisert 12. nov. 2019 12:25

Norge topper jevnlig internasjonale rangeringer over hvilke land det er best å være barn i, var blant de første i verden til å etablere et barneombud og har gjort barnekonvensjonen om til norsk lov. Likevel får Norge kritikk, både av FNs Barnekomité og utsatte grupper i befolkningen.

Bildet kan inneholde: illustrasjon, vinge.
Publisert 11. nov. 2019 14:46

Hva er fred, og hva slags fred fremmer vi gjennom dagens rettslige og politiske institusjoner, og gjennom utdanningen av nye jurister? Hvordan henger fred sammen med bærekraftig utvikling, cybersikkerhet, kjønnslikestilling og atomnedrustning? Dette er noen av spørsmålene som utforskes i den ferske antologien «Research Handbook on International Law and Peace», som har som mål å fremme en ny fredstankegang og endre juridisk forskning.