PluriCourts' årlige foredrag: Kan Den internasjonale straffedomstolen forhindre krigsforbrytelser?

Den internasjonale straffedomstolen kritiseres for å arbeide langsomt, for å forhindre forsoningsprosesser og for ikke å ha noen avskrekkende virkning. Professor Beth Simmons snakker om hvordan vi kan avklare om denne internasjonale domstolen har noen preventiv virkning. Åpent for alle.

Beth Simmons. Foto: Miller Center / flickr

Den internasjonale straffedomstolen blir møtt med økende skepsis. Den kritiseres for å arbeide altfor langsomt, for å forhindre forsoningsprosesser, og for ikke å ha avskrekkende virkning med tanke på å forhindre nye overgrep.

Årets PluriCourts foredrag holdes av Beth A. Simmons, på Litteraturhuset. I foredraget utdyper professor Simmons hvordan vi kan avklare om denne internasjonale domstolen har noen preventiv virkning, enten på grunn av risikoen overgripere løper for å bli brakt for domstolen, eller risikoen for andre sosiale sanksjoner.

Beth Simmons er professor i internasjonal politikk ved Harvard universitet. Hun forsker på hvorfor og hvordan stater samarbeider for å løse felles problemer ved hjelp av internasjonale domstoler, fra menneskerettigheter til internasjonale investeringer – og nå også kriminalitet på tvers av landegrensene.

Arrangementet vil være på engelsk og er åpent for alle.

Publisert 5. juni 2014 11:23 - Sist endret 11. aug. 2017 10:39