
Boken omtales i artikkelen "Den myndige borger. Hvem var og hvem er kvalifisert til å holde den demokratiske makt i sine hender? Dette er et sentralt spørsmål under grunnlovsjubileet" av Gudleiv Forr.
Boken omtales i artikkelen "Den myndige borger. Hvem var og hvem er kvalifisert til å holde den demokratiske makt i sine hender? Dette er et sentralt spørsmål under grunnlovsjubileet" av Gudleiv Forr.
"Misforstått om 1814. Ingen Rousseausk folkesuverenitet finst i kjeldene som gjeld Eidsvollsmøtet. Alt som blei sagt og gjort var i tråd med statsretten frå eineveldet", fra fredag 14. feb 2014.
Jonas Bals anmelder "Politisk kompetanse. Grunnlovas borgar 1814-2014" i Klassekampen, lørdag 15. Februar 2014.
Jarle Aarbakke skriver kronikk i Nordlys om Schlegel-forskningen som en del av grunnlovsforskningen tilknyttet Grunnlovsjubileet.
Mestad og Michalsen forteller om "bakmannen" for eidsvollsmennenes kunnskap. Schlegel var både pensum og foreleser i statsrett på 1790-tallet ved Universitetet i København, hvor de norske embetsmennene fikk sin utdannelse.
Kronikken bygger på hennes kapittel i boken "Politisk kompetanse. Grunnlovas borgar 1814-2014"
Klassekampen hadde lørdag 25. januar et lengre intervju med redaktøren Nils Rune Langeland om den nye boken "Politisk kompetanse. Grunnlovas borgar 1814-2014"
Prof. Dag Michalsen, Ola Mestad og andre bidragsytere i forskningsprosjektet Nye Perspektiver på Grunnloven, talte på NFR-arrangementet om forskningssatsingen for grunnlovsjubileet i Operaen, 10. januar 2014.
Klassekampen har publiser et intervju med Eirik Holmøyvik tirsdag 3.desember.
Klassekampen publiserte 29. november 2013 "Grunnlovskoden", en kronikk av professor Fredrik Sejersted.
Jes Fabricius Møller har skrevet omtale av Frihetens forskole. Professor Schlegel og eidsvollsmennenes læretid i København i Danske Weekendavisen.
Eirik Holmøyvik (red.) "Tolkingar av Grunnlova. Om forfatningsutviklinga 1814-2014" er den tredje boken i serien "Nye perspektiver på Grunnloven".
Bergens Tidende har publiser et intervju med Eirik Holmøyvik fredag 29.november.
Dag Michalsen (red.) "Unntakstilstand og forfatning. Brudd og kontinuitet i konstitusjonell rett " er den fjerde boken i serien "Nye perspektiver på Grunnloven".
Hilde Sandvik og Dag Michalsen (red.) "Kodifikasjon og konstitusjon. Grunnloven § 94s krav til lovbøker i norsk historie" er den andre boken i serien "Nye perspektiver på Grunnloven".
Forskningsrådet har publisert et intervju med Ola Mestad i Klassekampen (4. juni), og en kommentar av Gudleiv Forr i Dagbladet (16. juni).
Ola Mestad (red.) "Frihetens forskole. Professor Schlegel og eidsvollsmennenes læretid i København" er den første boken i serien "Nye perspektiver på Grunnloven".
"Den norske straffeloven av 22. mai 1902 – historiske perspektiver" er en del av "Kodifikasjon og konstitusjon"-prosjektet. Fokuset er på straffeloven av 1902, som i sin samtid ble sett på som den mest progressive.