Aktuelle saker

Publisert 30. sep. 2019 10:29

Løpersken Caster Semenya får ikke delta i VM i friidrett. Hennes muskelmasse og oksygenopptak fordrer hormonbehandling – p-piller – for at hun skal kunne delta i kvinneklassen. Urimelig?

Publisert 27. sep. 2019 09:42

Russiske Mutko vant i CAS-dom

Det er likevel ikke mer enn en papirseier om IOC står fast ved sine intensjoner. Den russiske sportsministeren, Mutko, blir nok ikke å se ved framtidige OL.

I desember 2017 besluttet IOC å utestenge den daværende russiske sportsminister - og nåværende visestatsminister - Vitalij Mutko fra samtlige fremtidige OL.

Publisert 4. sep. 2019 10:52

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og LO har bestilt en utredning fra Nordisk Institutt for Sjørett (Universitetet i Oslo) og Menon om hvilket handlingsrom det er til å stille norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann for utenlandske skip, og hvilke konsekvenser dette kan få. Mandatet har vært det samme som regjeringen har gitt advokatfirma Wikborg Rein/Oslo Economics.

Publisert 27. aug. 2019 15:32

Vil du være vit. ass. på sjøretten våren 2020?

Tjene penger og bygge nettverk mens du skriver masteroppgaven?

Våre vit.ass.-stillinger med tilsetting fra vårsemestret 2020 har søknadsfrist torsdag 12. september 2019.

Svein Buvik fra GARD signerer avtalen i påsyn av Dag Michalsen.
Publisert 26. aug. 2019 11:36

En avtale mellom næringen og fakultetet sikrer fremtiden til forsikringsrettsfaget ved fakultetet og Nordisk institutt for sjørett. Avtalen har en ramme på inntil 40 millioner over 10 år.