Aktuelle saker

Publisert 4. sep. 2019 10:52

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og LO har bestilt en utredning fra Nordisk Institutt for Sjørett (Universitetet i Oslo) og Menon om hvilket handlingsrom det er til å stille norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann for utenlandske skip, og hvilke konsekvenser dette kan få. Mandatet har vært det samme som regjeringen har gitt advokatfirma Wikborg Rein/Oslo Economics.

Publisert 27. aug. 2019 15:32

Vil du være vit. ass. på sjøretten våren 2020?

Tjene penger og bygge nettverk mens du skriver masteroppgaven?

Våre vit.ass.-stillinger med tilsetting fra vårsemestret 2020 har søknadsfrist torsdag 12. september 2019.

Svein Buvik fra GARD signerer avtalen i påsyn av Dag Michalsen.
Publisert 26. aug. 2019 11:36

En avtale mellom næringen og fakultetet sikrer fremtiden til forsikringsrettsfaget ved fakultetet og Nordisk institutt for sjørett. Avtalen har en ramme på inntil 40 millioner over 10 år.

Bildet kan inneholde: Verdensrommet, Satellitt, Romstasjon, Romfartøy, Astronomisk objekt.
Publisert 16. juni 2019 11:34

Verdensrom-jus er et nytt satsingsfelt. En forskergruppe ved Nordisk institutt for sjørett retter nå blikket mot verdensrommet og månen, og engasjerer seg i utformingen av rettsregler for bruk av verdensrommet og de enorme ressursene som finnes der.

Bildet kan inneholde: Begivenhet, Varmeapparat, Opptreden.
Publisert 9. juni 2019 14:19

Her er Sofie Høgestøls tale på vegne av de nye stipendiatene