Publisert 18. des. 2017 10:58

Rapporten Juss og kjønn av Trine Rogg Korsvik og Guro Bøe Linnet er nå publisert. Det juridiske fakultet har gjort mye godt arbeid gjennom flere år for å oppnå full likestilling ved fakultetet, men rapporten viser at det fortsatt er utfordringer som skal løses.

Publisert 28. nov. 2017 13:15

This volume includes chapters on “EU Energy and Climate Law – Policy and Jurisprudence”, “Energy and Climate Treaty Developments”, “Energy Infrastructure Developments: Offshore Electricity Systems and Network Investments”, “Heat Supply Legislation in the EU” and “Security of Energy Supply and Safety”.

Editors: Martha M. Roggenkamp, Catherine Banet

Publisert 12. sep. 2017 16:15

Fra 29. til 31. august var Senter for europarett samlet på den vakre øya Svinør i Lindesnes kommune. Seminaret er en årlig markering som sparker i gang det akademiske året ved senteret. Årets symposium er det tiende i rekken, alle avholdt i senterleder Finn Arnesens sommerhus.

Nytt av året var at den påtroppende instituttlederen også tok seg tid til å være med på turen, og vi håper at dette kan bli en tradisjon.

Publisert 1. juni 2017 12:21

I forbindelse med innføringen av energiunionen i EU, vil det gjøres omfattende endringer i reguleringen av energimarkedene. Dette var tema da Energi Norge og Universitet i Oslo arrangerte sitt årlige juridiske seminar i Oslo onsdag 31. mai 2017

Publisert 1. mars 2017 18:43

Med utgangspunkt i tekster av Peter Lødrup

Trine-Lise Wilhelmsen ; Birgitte Hagland

Boken omhandler reglene for erstatningsansvar når skade er voldt utenfor kontraktsforhold. Fremstillingen tar for seg de alminnelige vilkårene for erstatningsansvar og utmålingen av erstatningskravet, basert på både lovfestet og ulovfestet rett
Publisert 3. okt. 2014 13:47

Reguleringen av kraftmarkedet, både i Norge og EU, skaper nye juridiske problemstillinger. I prosjektet Regulering av kraftmarkedet har Nordisk institutt for sjørett analysert problemstillinger som har oppstått i kraftsektoren, etablert et tverrfaglig samarbeid med UiO Energi og bygger nå opp et internasjonalt forskernettverk rundt disse problemstillingene.