En vellykket sjørettspub

Den 7. mars holdt Nordisk institutt for sjørett sin første Sjørettspub med temaet «KNM Helge Ingstad – hvilke rettslige spørsmål reises?»

Ordstyrer var Marthe Smedsrud, vitenskapelig assistent ved instituttet og deltakerne i panelet var

Eivind Sanden Vågslid, tidligere underdirektør i Sjøfartsdirektoratet

Erik Røsæg, professor

Georg Scheel, gjesteforsker/advokat

Trond Solvang, professor

Nærmere 100 studenter, ansatte og folk fra bransjen møtte opp på Frokostkjelleren 7. mars for å være med på den første sjørettspuben.

Trond Solvang, professor og programleder for LLM-en i Maritime Law er fornøyd med arrangementet:

- Det er bra å se at så mange har fått øynene opp for sjørettslige spørsmål. Her på instituttet jobber vi med dette hver dag, men nå har det plutselig blitt noe alle snakker om. Vi ønsket å samle til en sjørettspub for å diskutere og se om vi kunne finne frem til noen kloke svar på det mange lurer på – som for eksempel skyld og erstatning.

Marthe Smedsrud er glad for at så mange kom:

- Det er kult å se at så mange dukker opp. Det viser et engasjement blant studentene og en interesse for faget. Særlig positivt er det at studentene stiller spørsmål og utfordrer paneldeltakerne både under og etter debatten. Sjørettspub er en fin anledning for studentene til å bli kjent med faget, instituttet og bransjen i en mer uformell setting. At faget har aktualitet kommer til syne også ved at VG valgte å omtale vårens eksamensoppgave i et større oppslag.

Studiekonsulent Ellen Filmberg håper dette vil føre til større oppslutning på LLM Maritime Law-programmet og sjørettsemnene.

- Når vi ser hvor mange som kom i dag, håper jeg det blir fulle forelesningssaler til høsten også. Vi er veldig stolte av LLM-en vi tilbyr og emnene våre er veldig gode, så er man interessert burde man absolutt vurdere å søke.

- Vi håper å kunne ha flere sjørettspuber i fremtiden, men ikke nødvendigvis at flere fregatter trenger å kollidere av den grunn. Det er masse spennende å ta tak i, uten store kollisjoner, avslutter Solvang.

Av Ellen Filmberg
Publisert 29. apr. 2019 10:51 - Sist endret 29. apr. 2019 10:51