JUS-stipendiat til topps i Oslofinalen av Forsker Grand Prix

Konkurrentene måtte til slutt ta av seg hatten og gratulere Marte Eidsand Kjørven med seieren i Oslofinalen av Forsker Grand Prix.

Eidsand Kjørven tok hjem seieren med presentasjonen av sin forskning på bankansattes mange hatter, der de fungerer både som meglere, selgere og rådgivere ovenfor kundene.

Bilde av Marte Eidsand Kjørven foran bilde av en hatt

Marte Eidsand Kjørven illustrerte poenget sitt med å bruke hatter av forskjellige farger.

Foto: UiO/Yngve Vogt

En svært glad stipendiat gir i etterkant av seieren uttrykk for at deltagelsen i Forsker Grand Prix har hjulpet henne til å få tak i kjernen av forskningen sin.

- Jeg er blitt  tvunget til å sette vanlige ord på det jeg driver med, og det tror jeg forskere har godt av. Som forsker bør man kunne formidle det man driver med til folk som ikke ikke er jurister, sier Marte Eidsand Kjørven som nå må bestille flybilletter til den nasjonale finalen i Trondhjem.

Formidlet med engasjement

I manges øyne kan juss virke tørt og kjedelig, men ifølge Uniforum klarte Eidsand Kjørven å formidle sitt engasjement og sin fagkunnskap ut i salen, og fikk godt betalt i form av stemmer.

Eidsand Kjørven er stipendiat ved Institutt for privatrett, og tittelen på hennes ph.d.-avhandling er "Ytelse av investeringstjenester til forbruker".

Videre til nasjonal finale

En glad vinner på vei til nasjonal finale i Trondhjem.

Kjørven og stipendiatkollega Lene Liebe Delsett fra Naturhistorisk Museum, som kom på andreplass, går begge videre til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix som går i Trondhjem lørdag 26. september.

En del av Forskningsdagene

Forsker Grand Prix er den del av Forskningsdagene som er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter

Formålet med Forsker grand prix er å gi forskningsformidling høyere prestisje og mer oppmerksomhet, og samtidig bidra til å synliggjøre ph.d.-forskningen.

Av Steinar Hafto Myre
Publisert 23. sep. 2015 09:17 - Sist endret 30. nov. 2016 12:23