Jon Christian Fløysvik Nordrum
Publisert 27. juni 2018 08:43

Som nyansatt faglig ansvarlig for Klarspråkprosjektet er Jon Christian Fløysvik Nordrum antagelig den første universitetsjurist med klarspråk som definert fagfelt.

Publisert 25. juni 2018 12:21

Jusstudenter gjennomførte nylig den første eksamen hvor Lovdata Pro kunne brukes som digitalt hjelpemiddel. Det var en svært positiv opplevelse, ifølge en spørreundersøkelse blant eksamenskandidatene.

Publisert 11. juni 2018 08:58

Jusstudenter avla nylig en eksamen som ble skrevet på PC og hvor hjelpemidlene var tilgjengelige digitalt. - Et teknisk, teknologisk og pedagogisk sprang, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 23. mai 2018 15:48

Det er varslet at det kan bli streik i statlig sektor fra og med 24. mai.

Publisert 9. mai 2018 15:42

Rektorene ved Universitetene i Tromsø, Bergen og Oslo uttrykker sin bekymring over ressursbruken som følger av jusstudentenes gjentak av eksamener.

Publisert 19. apr. 2018 11:28

Fantasilandet Narunia går til væpnet angrep på et norsk marineskip i naruniansk farvann. Norge reagerer med å ødelegge en viktig oljeplattform, og dermed er en konflikt i gang. Konflikten havner i en internasjonal domstol hvor begge land hevder at skylden ligger hos den andre. Denne imaginære situasjonen er tema for den nye obligatoriske prosedyreøvelsen for jusstudenter.

Publisert 13. apr. 2018 11:25

I innspel til revidert nasjonalbudsjett ber UiO mellom anna om satsing på rettsvitskapeleg forsking.

Logoen til https://www.topuniversities.com/
Publisert 5. mars 2018 08:49

QS World University Ranking på fag og fagområde 2018 ble offentliggjort for kort tid siden, og Det juridiske fakultet i Oslo er fortsatt blant de 100 beste innen rettsvitenskap, og det høyest rangerte nordiske rettsvitenskapelige fagmiljø.

Publisert 31. jan. 2018 08:40

Professor Hans Petter Graver ved Institutt for privatrett har fått FRIPRO Toppforskmidler fra Forskningsrådet til prosjektet Judges under Stress - the Breaking Point of Judicial Institutions.