Publisert 8. aug. 2019 22:51

Jus handler om mer enn gjeldende rett. Hvordan kan man for eksempel finne ut om en lov virker slik den er ment? Et nytt valgemne gir deg verktøyene for spørsmålene bortenfor «de lege lata».

Dekan Dag Michalsen under tale
Publisert 26. juni 2019 12:51

For tredje år på rad kommer Det juridiske fakultet i Oslo best ut i Norden innenfor rettsvitenskap på den anerkjente universitetsrangeringen Academic Ranking of World Universities (Shanghai-rangeringen).

Gruppebilde, medlemmene av CELL teamet jubler
Publisert 26. juni 2019 07:37

Det juridiske fakultet er blant åtte finalister som kan få et Senter for fremragende utdanning. - Et signal om at vi har gjort noen riktige valg, sier dekan Dag Michalsen.

Malcolm Langford
Publisert 20. juni 2019 10:21

Langford får prisen for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning.

Dekan Dag Michalsen og Monica Viken, instituttleder ved Institutt for rettsvitenskap og styring på B
Publisert 7. juni 2019 11:43

I løpet av kort tid har Det juridiske fakultet inngått fem intensjonsavtaler – eller Memorandum of Understanding (MoU) – med institusjoner i- og omkring Oslo.

Bildet kan inneholde: Teknologi, Elektronisk apparat, Vis enhet, Begivenhet, Konvensjon.
Publisert 4. juni 2019 16:07

I en fullsatt Aula ble årets Lovkonferanse åpnet av statssekretær Paul Chaffey fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Han understreket at et klart og tilgjengelig lovspråk er en forutsetning for en demokratisk velferdsstat, og pekte på behovet og interessen for faglig samarbeid om dette.

Utsnitt av Magnus Lagabøtes landslov.
Publisert 31. mai 2019 12:11

På Lovkonferansen 2019, 4. og 5. juni, møtes ca 450 akademikere, praktikere og andre med interesse for lovgivning og lovspråk for å drøfte lovgivningsspørsmål.

Lovkonferansens nettsider.

Publisert 29. mai 2019 12:40

Du har lært å tolke en lov, men kan du lage en lov? Nå kan jusstudenter jobbe med reelle utredninger for oppdragsgivere som NAV og Oslo kommune - i lovlab'en!

Publisert 20. mai 2019 09:00

Startskuddet for prosjektet Judges under Stress gikk 15. mai. Prosjektet ble offisielt åpnet av dekan Dag Michalsen, etterfulgt av en kort presentasjon av bakgrunnen og målsettinger av forskningen.

Publisert 13. mai 2019 11:00

Det nye bygget Domus Juridica får en lys og lett interiørpalett med utstrakt bruk av gode historiske farger. Farger og materialer i overflater spiller på tradisjon og vyer for fremtiden, ifølge interiørarkitekt Monicka Heck fra IARK.

Tegning av Domus Juridica.
Publisert 10. mai 2019 08:29

Domus Juridica vil prydes av kunst som enda ikke er laget. Kunst i offentlige rom (KORO) har inngått en avtale med Universitet i Oslo og Entra om finansiering av fire kunstprosjekter til nybygget, alle laget spesielt til bygget.

Publisert 7. mai 2019 14:23

Dekan Eva Falleth ved Fakultet for landskap og samfunn NMBU og dekan Dag Michalsen signerte nylig det som er den fjerde intensjonsavtalen fakultetet har inngått siden desember.

Malcolm Langford med blomster
Publisert 30. apr. 2019 15:54

Fakultetets arbeid med å utvikle studentaktive læringsformer har fått  5 millioner fra Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning .

Logoen til https://www.topuniversities.com/
Publisert 1. apr. 2019 08:00

QS World University Ranking på fag og fagområde 2019 ble offentliggjort for kort tid siden. Det juridiske fakultet i Oslo holder plassen blant de 100 beste innen rettsvitenskap, og er dermed det høyest rangerte nordiske rettsvitenskapelige fagmiljø fjerde år på rad.

Publisert 18. mars 2019 13:24

Dekan Dag Michalsen er både fornøyd og entusiastisk etter første møte i arbeidslivspanelet for master i rettsvitenskap. Panelet skal gi råd om utdanningen og krav til kandidatenes kompetanse og ferdigheter.

Dag Michalsen, Monica Viken og Hilde Christiane Bjørnland
Publisert 15. mars 2019 09:24

Handelshøyskolen BI og fakultetet blitt enige om en rammeavtale for økt samarbeid for utdanning og forskning, med vekt på å synliggjøre den rettsvitenskapelige kompetansen i Oslo-området.

Publisert 5. mars 2019 13:57

I løpet av kort tid har Det juridiske fakultet inngått to intensjonsavtaler – eller Memorandum of Understanding (MoU) – med forskningsinstituttet NOVA ved OsloMet og Politihøyskolen, og har planlagt tre til.

Håvard Holm, Karl Harald Søvig, Merete Smith, Fredrik Agdestein, Dag Michalsen og Lena Bendiksen.
Publisert 18. feb. 2019 13:39

De tre juridiske fakultetene lanserte nylig etiske retningslinjer for studenter og studentorganisasjoner med studentene selv som en viktig drivkraft.

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøyskolen og dekan Dag Michalsen
Publisert 14. jan. 2019 11:50

Politihøgskolen og fakultetet inngikk nylig en intensjonsavtale om samarbeid innen forskning og utdanning. Avtalen formaliserer en langvarig relasjon mellom fagmiljøer ved institusjonene.