Best i Norden innen rettsvitenskap – igjen

For tredje år på rad kommer Det juridiske fakultet i Oslo best ut i Norden innenfor rettsvitenskap på den anerkjente universitetsrangeringen Academic Ranking of World Universities (Shanghai-rangeringen).

Dekan Dag Michalsen under tale

– Vi kan tillate oss å juble litt over å være best blant de nordiske fagmiljøene, sier dekan Dag Michalsen.

Foto: ©UiO/Steinar Hafto Myre

Fakultetet ble rangert blant de 76-100 beste i verden, som det eneste av de nordiske juridiske lærestedene. Stockholm, Bergen, København og Gøteborg rangeres blant de 101 og 150 beste.

En bekreftelse

– At vi for tredje år på rad kommer høyt opp i denne rankingen, tar jeg som nok en bekreftelse på vårt høye faglige nivå. At Shanghai plasserer oss foran andre nordiske fagmiljøer igjen, mener jeg vi kan tillate oss å juble litt over –  eller i det minste snakke høyt om, sier dekan Dag Michalsen.

Michalsen minner likevel om at man alltid må lese slike rankinger med en viss skepsis, men at de er med på å tegne et helhetsbilde av hvor fakultetet står internasjonalt.

Fortsatt vekt på Internasjonalisering

Han forteller at det i arbeidet med Strategi 2030 legges stor vekt på å styrke og videreutvikle fakultetet som et internasjonalt forskningsfakultet.

Av Steinar Hafto Myre
Publisert 26. juni 2019 12:51 - Sist endret 26. juni 2019 13:27