Helt ny kunst skal pryde fakultetets nye bygg Domus Juridica

Domus Juridica vil prydes av kunst som enda ikke er laget. Kunst i offentlige rom (KORO) har inngått en avtale med Universitet i Oslo og Entra om finansiering av fire kunstprosjekter til nybygget, alle laget spesielt til bygget.

Tegning av Domus Juridica.

Kunst skal pryde ferske vegger i Domus Juridica. Ilustrasjonsfoto: MAD arkitekter.

De valgte billedkunstnerne er Marianne Heier, Tiril Hasselknippe, Steinar Haga Kristensen og Lotte Konow Lunds.

Ambisjonen til kuratorene Elisabeth Byre og Harald Fenn har vært kunst som kommuniserer bredt og på flere nivåer, skriver KORO. En kunst som både går i dialog med byggets arkitektur, hvor plassering og tilpasning er sentralt, og byggets funksjon – som ramme om utdanning av morgendagens jurister og kriminologer. Det er valgt kunstnere som jobber med svært ulike formater.

Les mer om kunstprosjektene på KOROs nettsider.

Publisert 10. mai 2019 08:29 - Sist endret 10. mai 2019 15:36