Intensjonsavtale om norsk-kinesisk akademisk samarbeid

Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo har inngått en intensjonsavtale med det prestisjetunge Peking University Law School om å videreutvikle akademisk samarbeid mellom de to institusjonene. 

Den signerte avtalen ble overrekt etter et fagseminar ved fakultetets Kollegieværelse. Foto: UiO/Eva Dobos

Avtalen  kom i stand etter dekan Dag Michalsens besøk ved Peking Universuty Law School tidligere i høst hvor partene ble enige om å lage en offisiell ramme rundt samarbeidet. 

Videreutvikling av samarbeidet   

- Under besøket av dekanen Dag Michalsen på vårt universitet i Peking diskuterte vi muligheter for et samarbeid, og kom fram til en intensjonsavtale (MOU, Memorandum of understanding) som ble signert av vår dekan Pan Jianfeng i oktober. Avtalen bekrefter og formaliserer et allerede eksisterende samarbeid mellom de to ledende juss-fakultetene - forteller professor Yifeng Chen.       

Gjensidig nytte

Ifølge Dag Michalsen er kontakten fruktbar og nyttig for begge parter. Samarbeidet skal innebære bl a studentutveksling, forskningssamarbeid, felles seminarer og konferanser.

- Det er svært positivt og hyggelig at våre kinesiske kolleger tok seg turen til Oslo. Peking University Law School holder et svært høyt faglig nivå og vi har mye å lære av hverandre - sier Michalsen.     

   

 

Av Eva Dobos
Publisert 12. des. 2019 14:04 - Sist endret 12. des. 2019 14:04