Framside

  • logo

     

  • logo

     

Menneskerettar HandelStrafferettInvesteringMiljøResearch Topic 5: ModellarResearch Topic 1: OpphavResearch Topic 2: FunksjonResearch Topic 3: EffektResearch Topic 4: Legitimitet

PluriCourts studerer internasjonale domstolars legitimitet frå rettslege, statsvitskaplege og filosofiske perspektiv. Senteret forskar på om påstandar om manglande legitimitet har normativt, empirisk og juridisk grunnlag, for å forstå og vurdere korleis internasjonale domstolar kan og bør reagere og korleis dei faktisk reagerer.

PluriCourts forskar på fleirdimensjonale legitimitetsstandardar. Dette inkluderer maktfordeling på fleire nivåsjølvstende og ansvarspliktprestasjon og komparative fortrinn.

PluriCourts har òg som mål å finne fram til mønsterpraksis og modellar for å etablere, betre eller avskaffe internasjonale domstolar.

Forskningsnytt

Portrettbilde av professorene Andreas Føllesdal og Geir Ulfstein

PluriCourts direktører vant UiOs forskingspris 2021: 

– Det som er morosamt her, er at me forskar tverrfagleg. Det statsvitarane synest er interessant, det kan vera noko heilt anna enn det juristane eller filosofane synest er interessant, seier Professor Andreas Føllesdal. 

Å være underlagt internasjonale domstoler styrker tilliten innad i demokratier

I en ny podkastepisode på Universitetsplassen kan du høre om internasjonale domstolers betydning for velfungerende demokratier. I podkasten deltar professor Andreas Føllesdal og professor Geir Ulfstein, begge direktører for Pluricourts.

Føllesdal og Ulfstein.

Følg oss på