Vellykket introduksjonskurs

Årets Introductory Course on International Human Rights samlet som vanlig deltakere fra en rekke nasjoner i Norsk senter for menneskerettigheters lokaler i første uke av september.

Årets deltakere i introduksjonskurset komm fra mange og ulike nasjoner. (foto: CBA)

I år deltok en egen delegasjon fra Irak - et resultat av menneskerettighetsamarbeid mellom Norge og Irak på ministernivå. Jonas Gahr Støre har invitert til samarbeid med Iraks menneskerettighetsminister og tilbudt assistanse innenfor menneskerettigheter.
En av de irakiske deltakerne var for øvrig Director-General ved det irakiske Council of Ministers (kabinettet). Alle de fire irakiske deltakerne er kvinner.

Som før tilbød kurset først og fremst generell kapasitetsbygging innen menneskerettigheter.I tillegg til deltakerne fra Irak hadde kurset også en deltaker fra Burma. Dessuten sendte nyhetskanalen Al-jazeera deltakere og i tillegg kom en rekke representanter fra landene Norge har menneskerettighetsdialog med.

Blant flere profilerte innledere kunne vi finne John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge og Jon Wessel-Aas, tidligere NRK-advokat og en av Norge fremste eksperter innenfor ytringsfrihet.

Av Christian Boe Astrup
Publisert 12. sep. 2012 13:03 - Sist endret 12. sep. 2012 13:09