Nominér til årets menneskerettighetspris

Det er tid for å nominere – nærmere bestemt til Universitetet i Oslos menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond. Innen 15. mars håper priskomiteen å motta en rekke spennende nominasjoner til årets menneskerettspris.

I 2012 mottok Robert Quinn UiOs menneskerettighetspris. Fra utdelingen i Gamle Festsal (foto: UiO)

- Priskandidaten bør ha en bakgrunn innen akademia, selv om dette ikke står i prisens statutter. Det er videre et ønske at prisen kan bidra til å skape interesse for menneskerettighetsspørsmål. Det er derfor en fordel om nominerte kandidater har en viss aktualitet, sier leder for priskomiteen, prorektor Inga Bostad.

Universitetet i Oslos menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond deles ut årlig som en anerkjennelse for personlig innsats og aktivt engasjement innenfor et eller flere menneskerettslige områder, i videste forstand. Prisen deles ut ved en høytidelighet den 18. november 2013.

Forslag til navn på kandidat med en kort begrunnelse kan sendes per e-post

Mer om prisen og oversikt over tidligere prisvinnere

Av Christian Boe Astrup
Publisert 18. feb. 2013 13:49 - Sist endret 18. feb. 2013 19:31