Publisert 29. nov. 2016 14:42

Ved søknadsfristens utløp hadde SMR mottatt rekordartede 37 søknader til Fritt Ords studentstipend, som SMR forvalter. Institusjonen fritt Ord besluttet etter søknadsfrist å utvide tildelingen fra 250.000 kroner til 300.000 kroner, noe som muliggjorde utdeling av sju - ikke fem som opprinnelig annonsert - stipender.

Lars Gule, foto: C. Kullgreen
Publisert 14. nov. 2016 14:23

Filosof og samfunnsdebattant Lars Gule åpnet med ‘key note lecture’: «Fremmedkrigere og norsk terrorlovgivning», SMRs interdisiplinære konferanse for unge forskere, i Professorboligen onsdag 10. november.

Publisert 4. feb. 2016 14:43

SMRs Masterprogram The Theory and Practice of Human Rights får meget god score i NOKUTs (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) årlige Studiebarometer. Helt på topp finner vi SMRs bibliotekstjeneste.

Publisert 4. feb. 2016 13:57

Denne spesialutgaven av SMRs tidsskrift Nordic Journal of Human Rights undersøker transpersoners rettigheter.  Retten til kjønnsidentitet har stort sett fokusert på personer som i voksen alder ønsker å skifte kjønn. I denne utgaven retter imidlertid  professor Kirsten Sandberg fokus på barnekonvensjonens betydning mens stipendiat Anniken Sørlie, gjennom intervjuer med barn og foreldre, viser hvordan mangel på sosial og rettslig anerkjennelse oppleves.