Essaykonkurranse om menneskerettigheter for masterstudenter

Norsk senter for menneskerettigheter feirer 30 år med en essaykonkurranse om nye trusler mot menneskerettighetene.

Etterlyser unge stemmer: SMR etterlyser nye perspektiver på hvordan økende skepsis mot menneskerettighetene kan møtes. Foto: Universitetet i Oslo.

Les hele utlysningen for essaykonkurransen, som har frist 15. februar, her

Økende skepsis mot menneskerettigheter

Regjeringer og myndigheter verden over uttrykker økende skepsis mot internasjonale menneskerettighetsforpliktelser. Enkelte aktører oppfordrer til brudd på menneskerettighetene og undergraving av institusjoner som skal beskytte våre rettigheter. Det nær 70 år lange arbeidet for felles og gjensidig forpliktende menneskerettighetsstandarder er under angrep.

Unge: Hvordan møte de nye truslene?

Dette er bakteppet når SMR inviterer masterstudenter til å skrive et essay på engelsk med tittelen 'Youth for human rights – rising to the challenge of new threats against rights advocacy and institutions'.

Premiering

Konkurransen er åpen for masterstudenter som studerer ved norske universiteter. Essayet må skrives på engelsk, og ikke inneholde mer enn 3.000 ord. Essayet sendes via e-post innen fristen 15. februar 2017.

Vinneren mottar 10.000 kroner, og vinnerbidraget kan bli publisert i det internasjonalt anerkjente tidsskriftet Nordic Journal of Human Rights (Routledge).

Dersom forfatteren ønsker, kan essayet presenteres under et arrangement i Oslo 3. april i forbindelse med SMRs jubileumsfeiring.

Les mer om konkurransen her

Publisert 7. des. 2016 17:00 - Sist endret 8. des. 2016 12:13