NORDEM flytter til Flyktninghjelpen

Fra og med 2017 vil ikke NORDEM lenger være tilknyttet Norsk Senter for Menneskerettigheter. NORDEM vil fortsette sine aktiviteter i nye lokaler hos Flyktninghjelpen i Prinsens gate 2 i Oslo. Besøk NORDEMs nye hjemmesider

NORDEM-staben umiddelbart før flyttingen. Fra venstre : Elise Luhr Dietrichson, Anne Sofie Molandsveen, Mai-Britt Andersen, Siri Skåre, Silje Holand Wilhelmsen, Frida Pareus og Lisa Kirkengen. Anne Gunn Sunde var ikke til stede da bildet ble tatt.(foto: Susanne Flølo)

23 års samarbeid ved veis ende

NORDEM har vært tilknyttet Universitetet i Oslo og Norsk senter for menneskerettigheter i mer enn to tiår.

-Det er vemodig å flytte NORDEM fra SMR etter 23 år. Det har vært et godt sted å være. Utenriksdepartementet har kalt NORDEM for «juvelen i kronen». Nå er det Flyktninghjelpen som skal forvalte denne juvelen. Vi ser frem til et nytt hjem for NORDEM og til å styrke merkevaren videre der.

sier avtroppende NORDEM-leder Siri Skåre. Det er et meget sterkt fagteam som starter i januar. Ny NORDEM-leder Lisa Kirkengen er meget godt egnet til jobben med å videreutvikle NORDEM i en solid og spennende organisasjon", sier avtroppende NORDEM-leder Siri Skåre.

- Forbedrer tusenvis av liv

NORDEM rekrutterer, kurser og sender ut kvalifisert personell til internasjonale og regionale organisasjoner som arbeider med å styrke og fremme menneskerettigheter, fredsbygging og demokrati. Siden etableringen av NORDEM i 1993 har de deployert mer enn 2000 eksperter dedikert til dette formålet. I tillegg har NORDEM de siste to tiårene sendt ut over tusen norske observatører til hundrevis av internasjonale valgobservasjonsoppdrag verden rundt. "NORDEM har bidratt sterkt til å fremme verdiene som fører til utvikling og et bedre liv for tusenvis av mennesker, over hele verden", sa statssekretæren, Børge Brende i sin tale i anledning NORDEMs 20 års jubileum i 2013.

- NORDEM trengs mer enn noen gang, og vi håper at merkevaren Nordem vil kunne få et godt hjem i Flyktningehjelpen", sier Inga Bostad, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, UiO.

Blir en del av NORCAP

Flykninghjelpen har i dag fem forskjellige rostere og depolyeringsmekanismer under NORCAP,
NORDEM vil bli den sjette. Disse rosterene består av mer enn tusen mennesker som blir sendt ut på rundt 800 oppdrag av varierende lengde hvert år. NORDEM vil tilføre en roster som spesialiserer seg på demokratisering, fredsbygging og menneskerettigheter. Les mer

Publisert 22. des. 2016 18:52 - Sist endret 4. mars 2020 13:56