Publisert 16. nov. 2017 13:42

Nå er den kommet: Den første boken som tar for seg fremmedkrigerproblematikken i et skandinavisk perspektiv. Forskere fra Norge, Danmark og Sverige har bidratt med kapitler innen jus, moralfilosofi, statsvitenskap, arabiske studier, kriseberedskap og sosialantropologi.

Publisert 5. sep. 2017 11:23

Menneskerettighetene står ovenfor store globale utfordringer. SMRs intensivkurs denne uken vil gi deltakerne grunnleggende kunnskaper om internasjonale menneskerettigheter. Målet er å gi perspektiver og muligheter for å integrere menneskerettighetsprinsipper, standarder og tilnærminger i deres daglige arbeid.

Publisert 23. mars 2017 16:33

Uken før påske besøker Elisabeth Bjørnstøl og Asbjørn Rachlew fra SMR provinsen Yunnan i vest-Kina for å undervise politiet i provinshovedstaden Kunming. Avhørsekspert Asbjørn Rachlew skal introdusere norske intervjubaserte etterforsknings- og avhørsmetoder som skal forebygge og hindre justisfeil (K.R.E.A.T.I.V).

Publisert 14. mars 2017 09:55

Asbjørn Rachlew, avhørsekspert og gjesteforsker ved Norsk senter for menneskerettigheter har en sentral rolle i NRK Brennpunkts dokumentar Avhøret. Dokumentaren tar for seg hvordan feil i avhør kan forspille etterforskningen av en kriminalsak. Se dokumentaren.

Publisert 9. mars 2017 12:19

I forbindelse med at nåværende åremål går ut utlyses stilling som direktør for Norsk senter for menneskerettigheter (SMR) for perioden 01.01.18-31.12.21. Direktøren ansettes på åremål for fire år, med mulighet for forlengelse av tilsettingen med én periode gjennom fornyet utlysning. UiO søker etter en motivert og dyktig leder.

Lese hele utlysningen.

Publisert 9. mars 2017 12:08

17 afrikanske stater sender deltakere når ICOMOS’ Sør-Afrika-avdeling inviterer til pilotkurset Vår felles verdighet – en rettighetsbasert tilnærming. SMR-forsker Stener Ekern står sentralt i arrangementet.

Publisert 2. feb. 2017 12:46

River Kate Hustad, som gjennom mange år har vært tilknyttet SMR I ulike funksjoner, forsvarte 2. februar sin avhandling for graden Ph.d: Government belongs where there is Poverty - The obligations of states in International Human Rights Law to Break the Chains of Poverty.

Publisert 25. jan. 2017 15:53

Norsk senter for menneskerettigheter deltar i et nettverk av nordiske forskningsinstitusjoner, bl.a. med Raoul-Wallenberg-instituttet i Lund, der målet bl.a. er å styrke det nordisk-russiske samarbeidet om jus-utdanning. Nå har Nordisk Ministerråd besluttet å bevilge såkorn-midler for å styrke nettverket.