2018

Imam, jurist og forfatter Seyran Ates er årets vinner av UiOs menneskerettighetspris.
Publisert 3. des. 2019 11:04

Universitetet i Oslo tildeler Seyran Ates UiOs menneskerettighetspris for 2019. Seyran Ates er jurist, forfatter og imam i den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin.

Publisert 6. des. 2018 09:17

Nora Sveaass har gjennom hele sin karriere nedlagt et enestående og meget viktig arbeid for å bekjempe tortur og i behandling av ofre for tortur. Sveaass er professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Publisert 4. des. 2018 14:37

Nylig ble Lucy Smiths barnerettighetsdag for femte år på rad arrangert i en fullsatt Gamle festsal. Temaet i år var barns rett til privatliv og personlig integritet. Det årlige arrangementet er et samarbeid mellom SMR, Barneombudet, Institutt for offentlig rett og Institutt for privatrett. Her kan du se hele eller enkelte innlegg strømmet.

Published Nov. 23, 2018 2:28 PM

A lively and crowded seminar recently hosted by the Research Group Human Rights and Sustainable Development at the NCHR, highlighted the specific historical and geographical context of the development of the international human rights movement, which gave it enduring characteristics still resonating today. Speaker: Louis Bickford, Memria.org and adjunct Professor, Columbia University.

Publisert 17. sep. 2018 09:01

Førsteamanuensis Jakob Elster ved SMR har, sammen med professor Cathrine Holst fått en ettertraktet støtte. I 2020 og 2021 tar de sete ved Senter for grunnforskning med et solid budsjett og rikelig tid til å dyrke sitt eget prosjekt.

Publisert 18. apr. 2018 11:52

Deeyah Khan jobber for kvinners rettigheter og ytringsfrihet, med sin egen historie som bakteppe. Som ung norsk-pakistansk musiker i Norge erfarte Khan å bli truet til taushet av konservative krefter i det pakistanske miljøet og måtte forlate Norge som 17-åring.

Publisert 17. apr. 2018 18:44

UiOs menneskerettighetspris for 2017 ble tildelt den tyrkiske akademikeren, samfunnsdebattanten og menneskerettighetsforkjemperen professor İştar Gözaydın. Dr. Gözaydın er en viktig representant for forfulgte akademikere over hele verden.

Publisert 13. apr. 2018 14:40

UiOs menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond – tildeles i 2010 den serbiske menneskerettighetsforkjemperen Sonja Biserko for hennes utrettelige innsats og aktive internasjonale engasjement.