Se årets Lucy Smiths barnerettighetsdag strømmet her

Nylig ble Lucy Smiths barnerettighetsdag for femte år på rad arrangert i en fullsatt Gamle festsal. Temaet i år var barns rett til privatliv og personlig integritet. Det årlige arrangementet er et samarbeid mellom SMR, Barneombudet, Institutt for offentlig rett og Institutt for privatrett. Her kan du se hele eller enkelte innlegg strømmet.

Foto: Barneombudet

Barnets rett til privatliv

Barnets rett til privatliv er i utgangspunktet minst like sterkt beskyttet som for voksne, men, i praksis er retten sterkt begrenset av voksnes rett til å bestemme over barn. Særlig foreldre, men også av institusjoner som skole og barnevern. Du kan se hele programmet her

Se hele arrangementet strømmet. Ved å klikke på menyikonet oppe til venstre i videoen kan du velge hvilket innlegg du vil se:

2018 var det femte året dagen ble arrangert, og temaet var da barns rett til privatliv og personlig integritet. Året før var temaet var da barns rett til liv og utvikling (artikkel 6). Tidligere tema har vært barnekonvensjonens artikkel 2 om retten til ikke-diskriminering (2016), artikkel 3 om barnets beste som et grunnleggende hensyn i alle saker om omhandler barn (2015), og barnekonvensjonens artikkel 12 om barns rett til å delta og bli hørt (2014).

Her finner du også oversikt over tidligere års programmer

Publisert 4. des. 2018 14:37 - Sist endret 4. des. 2018 16:03