To damer og en te' - akademisk talkshow

SMR-direktør Inga Bostad og forsker ved SMR, Anine Kierulf, inviterer til akademisk talkshow. Det blir det fjerde i en serie møter med mennesker som har noe på hjertet, med litt te attåt. Gjest denne gangen er Pierre de Vos

Inga Bostad (t.v.) og Anine Kierulf

Pierre de Vos er professor i grunnlovsrett, diskrimineringsrett og LGBT-rettigheter ved Universitetet i Cape Town. Han er også en offentlig intellektuell og skjønnlitterær forfatter. Den Sør-Afrikanske grunnloven fra 1997 ble til som et svar på opphevelsen av apartheid, og er ansett som en av de mest vellykkede fremtidsrettede grunnlover. Gjennom den har Sør-Afrika søkt å konkretisere sine håp om sosial rettferdighet og velferd via håndhevbare grunnlovsgarantier.

Pierre de Vos har publisert en rekke artikler og mediekommentarer om denne statsrettslige løsningen, både i Sør-Afrikanske og internasjonale medier, og på sin blogg. I denne samtalen får vi høre om de fordeler og ulemper en slik grunnlovstenkning kan ha, og om hvordan disse har slått ut i de årene den Sør-Afrikanske grunnloven har virket, i tillegg til de særlige sosioøkonomiske utfordringer Sør-Afrika står overfor.

Damene byr på te og litt enkel lunsj servering så dørene åpner kl 11 og akademisk talkshow begynner presis kl 11:30, vennligst meld deg på her:

Publisert 28. juni 2016 15:21 - Sist endret 13. sep. 2016 11:46