Ta av klokken under eksamen

Armbåndsur vil ikke lenger være tillatt under skoleeksamen. Grunnen er å unngå at det fuskes ved hjelp av smartklokker.

Armbåndsur og klokker ikke lenger tillatt under eksamen (foto: Det juridiske fakultet@UiO)

Tidligere gjaldt et forbud kun mot smartklokker, men fra og med denne våren må altså alle typer armbåndsur og klokker legges vekk under eksamen.

- Dette er en praktisk måte å sikre at smartklokker ikke brukes for å fuske, og vi ser at også andre læresteder gjør det samme, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Men hvordan passe tiden?

Før en skoleeksamen begynner vil eksamensvaktene be alle legge bort eventuelle klokker. For at kandidatene skal kunne følge med på tiden, vil det bli hengt opp klokker på veggene i alle eksamenslokaler.

I tillegg - siden alle skoleeksamener ved fakultetet avlegges på PC - vil du kunne følge med på klokken på din eksamens-PC.

Smart eller "dum" klokke?

Smartklokke eller vanlig armbåndsur? Ikke alltid lett å se (Foto: lg.com)

Med en smartklokke kan du lese og sende meldinger og e-post, og du kan lese egne notater. Av denne grunn ble slike klokker forbudt under eksamen i forrige semester.

Men siden en del smartklokker er designet for å ligne på tradisjonelle armbåndsur, var det vanskelig å skille en smartklokke fra et vanlig klokke. I tillegg kan for eksempel en pulsklokke ligne på en smartklokke. Løsningen har derfor blitt å forby alle typer armbåndsur, for å være sikker på at ingen tar med seg en smartklokke til eksamen.

Saker om smartklokker fra andre nettsteder:

Flere universiteter forbyr bruk av smartklokker (Dagens næringsliv)

More Universities Ban Watches In Exams, Smartwatches To Blame (Android Headlines)

Smartklokker vekker bekymring (Universitas)

Universities start to prohibit technology to stop cheaters (Daily Mail)

Publisert 6. apr. 2016 14:48 - Sist endret 9. nov. 2016 10:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere