- Kina er bra på CVen

Forholdet mellom Kina og Norge er normalisert, norske advokatkontorer etablerer seg i landet og det spås økt norsk satsing. Utveksling til Kina gir nye muligheter.

- Det å ha kinaerfaring begynner å bli et et stort pluss på CVen, forteller Cecilie Figenschou Bakke, leder av Kinasatsningen ved Norsk senter for menneskerettigheter (SMR). - Kina blir en stadig viktigere aktør på den globale arenaen og landet er nå verdens nest største økonomi.

Det juridiske fakultet har nye utvekslingsavtaler med to av de mest anerkjente og høyt rankede juridiske universitetene i Kina: China University of Political Science and Law og Renmin University of China Law School, begge i Beijing.

To som er i Kina

Les intervju med to jusstudenter, en som begynner sitt opphold nå, og en som er der for andre gang:

• cupl-300 Jus og kampsport i Kina

Markus Laurantzon har fått innpass på China University of Political Science and Law (CUPL), som er ansett for å være en av de beste kinesiske universiteter innen juridiske studier.

• renmin-300 Deilig å være norsk... i Beijing!

Fredrik ville på utveksling til fjernere strøk, samtidig som han kunne studere noe innenfor internasjonal kommersiell rett. Han fant det han søkte i Kina.

- Med normalisering av det bilaterale forholdet vil vi se en økt satsing fra norske myndigheter og næringsliv fremover, fortsetter Bakke. - Advokatkontorer som Wikborg Rein har allerede etablert seg i finanssentrumet Shanghai, og norske jurister med kinakompetanse vil bli ettertraktet fremover. Et semester som utvekslingsstudent kan derfor være en svært god investering.

Søknadsfrist for utveksling Høsten 2017 er 15. februar

Les mer om utveksling