Forsinket oppstart på eksamen i JUS5851

Fredag 8. juni: Eksamen i emnet JUS5851 fikk forsinket oppstart på grunn av feil med nettforbindelsen og strøm til bygget i Silurveien 2. Løsningen på den manglende nettforbindelsen ble eksamen med penn og papir.

I dag tidlig ble det oppdaget feil med strømforsyningen og nettforbindelsen til Silurveien 2, lokalet som UiO benytter til avvikling av digital eksamen. Teknisk personell på stedet startet umiddelbart arbeidet med å rette feilen, men etter hvert ble det klart at eksamen ikke kunne begynne på oppsatt tidspunkt.

Penn og papir eller eksamen senere

De oppmøtte kandidatene, i alt 19, skulle i utgangspunktet gjennomføre en fire timers skoleeksamen på PC. De ble tilbudt å enten gjennomføre med penn og papir eller ta eksamen på en dato senere i juni. Det ble også avklart at trekk ikke telle som et eksamensforsøk. Av kandidatene valgte 15 av dem å gjennomføre i dag.

Ikke skjedd tidligere

Silurveien 2 har vært i drift siden høsten 2016, og det er første gang det har vært hendelser ved drift og eksamensgjennomføring. Strømmen gikk i bygget i løpet av natten, noe som tok ned nettforbindelsen til bygget. UiO vil sammen med byggeier gå gjennom hendelsen og vurdere tiltak for å forhindre at noe lignende skal skje i fremtiden.

Strømmen kom tilbake i bygget i løpet av dagen, og UiO melder at de satser på at nettforbindelsen er opprettet i tide til ettermiddagseksamener i dag.

Publisert 8. juni 2018 11:40 - Sist endret 8. juni 2018 12:31